hotel bell

Druga faza radova na izgradnji fiskulturne sale u OŠ “Vožd Karađorđe”

Na gradilištu fiskulturne sale Osnovne škole “Vožd Karađorđe” održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen završetak radova do početka nove školske godine.

Škola je počela sa radom 1. septembra 1989.godine i na žalost, do današnjeg dana, nije imala fiskulturnu salu. S obzirom da naša deca previše vremena provode pored kompjutera, televizora, lokalna samuprava je započela izgradnju ovakve fiskulturne sale da bi sva deca mogla da imaju adekvatne uslove za razvoj svog tela. Mi smo 2016. započeli ovu salu, i do sada uložili 10,7 miliona dinara i prva faza je kompletno završena. Danas počinjemo drugu odnosno završnu fazu, a sam finansijski iznos biće mnogo veći nego prethodni, 24 miliona dinara. Izvođač radova je Centum iz Leskovca, rok za završetak radova je 90 dana, što znači da mi očekujemo da tokom tekuće godine završimo salu i predamo direktorici zajedno sa saradnicima, sa profesorima koji ovde vaspitavaju decu. Tu je profesorka Sibinović koja je doktor nauka fizičke kulture tako da ova škola ima perfektan i odličan kadar koji decu može pravilno da usmeri. I veliko je zadovoljstvo da ono što od 1989. stoji kao problem polako rešavamo. Siguran sam da smo jedna od retkih lokalnih samouprava koji sa malo para koliko raspolaže daje veliki efekat. Vidite da ne postoji dan da nekoliko gradilišta ne posetimo. Daćemo informaciju da sam u toku tekuće nedelje potpisao ugovor sa Ministarstvom sporta i omladine za završetak kompletno druge faze hale Partizan negde oko 66 miliona, 60 miliona treba da da Ministarstvo sporta a mi kao lokalna samouprava smo spremni koliko god treba da izdvojimo. Ova dva kapitalna objekta biće završeni u toku ove godine. Iako svakog dana padaju jake kiše, mi imamo sreću da kada god dođemo i kada želimo da nešto završimo imamo lepo vreme. Zahvalio bih se roditeljima i učenicima i nastavnicima što su bili strpljivi od 1989.godine ali čekanju je došao kraj – rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Na konferenciji su o značaju nove fiskulturne sale za sve učenike ali i čitav ovaj doe grada govorile direktorica Osnovne škole Vožd Karađorđe Aleksandra Milosavljević i profesorica fizičkog vaspitanja dr Aleksandra Sibinović.

Konferenciju za medije mogli ste da pratite UŽIVO na našoj Facebook stranici a snimak možte pogledati na linku OVDE.

Check Also

U petak i subotu polaganje probnog završnog ispita

Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će učenici osmog razreda osnovne škole …

Оставите одговор