hotel bell

Dragan Boža Marjanović ponovo do suza nasmejao Vlasotinčane

U prepunoj sali Kulturnog centra leskovački glumac, inače rado viđen u Vlasotincu, Dragan Boža Marjanović, publici je predstavio najnoviju monokomediju „Gruja“.

Izuzetna posećenost, dugi i gromoglasni aplauzi koji su često prekidali glumca, potvrda je da je Dragan Boža Marjanović i ovog puta, kao i više puta ranije, bio na visini zadatka, piše Informativni bilten Vlasina.

Monodrama „Gruja“ je četrnaesta po redu koju izvodi ovaj glumac po tekstu Zorana Mijaljevića. Reč je veoma zanimljivoj priči, malo nesvakidašnjoj, o iznenadnoj smrti glavnog junaka i kako je on vidi „odozgo“.

„ Tokom predstave publika učestvuje u Grujinom doživljaju sopstvene sahrane iz nebeske perspektive ali i u potpuno neočekivanom obrtu koji se dešava tokom predstave. Komedija na kakvu su navikli oni koji prate ono što ja radim.Predstava je na dijalektu i dobro komunicira sa publikom. Kao i ranije ja ne napuštam kontakt sa publikom, koji mi je dragocen,znam da to voli publika jer se oseti delom same predstave. Nekako zajedno podelimo emociju i zajedno smo u tome, nema distance koja obično postoji između glumca i publike. Jednostavno dođe do razmene energije na najbolji mogući način“, rekao je Dragan Boža Marjanović.

Po njegovim rečima mnogi ljudi u određenom periodu svog života mogu da se porede sa Grujom koji presabira svoj život, analizira šta je i da li je mogao nešto da promeni. Predstava nosi poruku o prolaznosti života i podseća na lepotu uživanja u svakodnevnim sitnicama i u svakodnevnim trenucima.
Sem pozorišta, monodrama u poslednje vreme, često smo u prilici da vas gledamo u tv serijama ili na filmskom platnu.

„Ovim angažmanom na televiziji i na filmu upravo pokazujem tu neku drugu stranu mog glumačkog habitusa i mog glumačkog bića što mi je posebno drago.U dogovorima sam da po prvi put krenem u komičnim vodama kada je u pitanju televizija, i to će se dogoditi već početkom naredne godine. Do sada sam radio drame, mada da bi se iznela uloga nebitno kog žanra, neophodno je da se dobro pripremite. Po meni teže je igrati komediju jer teško je nasmejati publiku, posebno ovaj žanr koji ja negujem, jer sam sam na sceni a trebam odružati pažnju publike. Ja hoću da pokažem da pored toga što sam komičar, ja sam i dramski glumac, osećam dramu“, rekao je Marjanović.

Upravo je završena posledenja klapa snimanja igrane kriminalističke serije „Tunel“ u režiji Petra Ristovskog, vama je poverena jedna od naslovnih rola, putujete na mnoga gostovanja sa svojim monodramama, upravnik ste leskovačkog pozorišta, kako sve postižete?

„Za sve se morate dobro pripremiti, godinama nisam pravio pauze, stalno se radi i stalno sam pod temperaturom, ja to nekako poredim sa vrhunskim sportistima, za dobar uspeh morate biti uvek u treningu, uvek raditi i dobro se pripremiti. Jednostavno to postane i deo vašeg života i kada naučite tako da živite vi prosto ne možete da budete dugo van tog načina života. Ja to uvek svedem na jednu rečenicu, a to je da kad radite ono što volite zaista vam ništa nije teško“, kaže Dragan Boža Marjanović.

Inače, ovaj leskovački glumac dobro je poznat Vlasotinčanima jer su i ranije uživali u njegovim monodramama „Ja Aleksa“, „Putovanje kroz gusto granje“, „Dr Feler“, „Roki“, „Zakasotina“.
Salve smeha u sali Kulturnog centra, više puta su prekidale glumca. Aplauz kojim je na kraju predstave nagrađen potvrdio je još jedno uspešno gostovanje u Vlasotincu.

Check Also

U utorak u Leskovcu Festival scenskih minijatura

U Leskovačkom kulturnom centru u utorak, 6. decembra 2022. u 12 sati biće otvoren 9. …

Оставите одговор