Početna / DRUŠTVO / Dr Janković (KC Niš): Leskovac i Vranje velika žarišta na jugu Srbije koja se ne smiruju
Dionis Restoran Leskovac

Dr Janković (KC Niš): Leskovac i Vranje velika žarišta na jugu Srbije koja se ne smiruju

Gostujući u emiji „Oko“ Radio televizije Srbije, prof. dr Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra u Nišu, rekao je da su Niš i Vranje velika žarišta na jugu Srbije koja se ne smiruju.

-Nadali smo se da se nikada više nećemo naći pod onakvim pritiskom pod kakvim smo bili na početku epidemije. Na žalost, poslednjih dana ponovo imamo veliki priliv pacijenata sa juga Srbije. Posebno iz Leskovca i Vranja koji su ostali žarišta Korona virusa koja se ne smiruju. Svakoga dana sanitetska vozila dovoze pacijente oz ova dva grada sa jako teškom kliničkom slikom, koji često završavaju na respiratorima – rekao je prof. dr Radmilo Janković u programu RTS-a.

Janković, inače rodom iz Leskovca, je naglasio da je Covid 19 sistemska bolest koja nije samo respiratorna, da izaziva jako teške probleme i da za ovu bolest, na žalost, nemamo leka.

Direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš dr Radmilo Janković je rekao da očekuje nove desetine slučajeva Korona virusa posle jučerašnje utakmice Finala Kupa Srbije u Nišu.

-Ako želite i mislite da imate kapacitet za organizaciju utakmice, onda organizujte. Ali uz obavezan razmak između ljudi, a ono što smo juče videli, velike grupe ljudi bez poštovanja distance sigurno neće doneti ništa dobro – naglasio je prof. dr Radmilo Janković.

Pogledaj takodje

227 pacijenata sa upalom pluća primljeno na lečenje u prethodna 24 sata

U roku od 24 časa na bolničko lečenje primljeno je 227 pacijenata sa upalom pluća. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *