Početna / DRUŠTVO / Donacija Unicefa i Yure Domu Zdravlja u Leskovcu

Donacija Unicefa i Yure Domu Zdravlja u Leskovcu

Dom zdravlja Leskovac, u poslednja dva meseca je, zahvaljujući donacijama, u značajnoj meri obnovio i osavremenio  informatičku opremu, neophodnu za rad izabranih lekara i Službe patronaže.

Društveno odgovorma kompanija „Yura“, je Domu zdravlja, sa ciljem obnavljanja i osavremenjivanja informatičke opreme koju koriste izabrani lekari, donirala je 21 računar, 18 štampača i 5 led monitra, ukupne vrednosti 1o hiljada evra.

Obzirom na činjenicu da je od 1. marta, počela upotreba elektronskog recepta, nova oprema će znatno povećati kvalitet i efikasnost usluge primarne zdravstvene zaštite. 

U okviru ‘’Programa za razvoj dece u ranom detinjstvu’’, koji Ministarstvo zdravlja realizuje u saradnji sa Unicef-om, leskovački Dom zdravlja, odnosno Služba polivalentne patronaže, na poklon je dobila četiri tableta za rad na terenu. U projekat je uključeno 10 patronažnih sestara, pa će im nova oprema omogućiti dostupnost različitim informativno-edukativnim materijalima i preporučenim instrumentima za rad sa porodicama novorodjenih beba, te jednostavnije prikupljanje, praćenje i obradu podataka.

S.Ć.

Pogledaj takodje

Akademik Ivan Jevtić gost Leskovca

U petak, 18. oktobra2019. godine u 18 časova u Svečanoj Sali grada Leskovca gost našeg …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *