Dom zdravlja u Nišu dobio od grada dva vredna aparata

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

 

Gradonačelnik Niša, prof. dr Zoran Perišić, uručio je danas direktoru Doma zdravlja u Nišu, Miloradu Jerkanu, dva vredna dijagnostička aparata.

U pitanju su ultrazvučni aparat za Odeljenje ginekologije i timpanometar za Odeljenje otorinolaringologije, namenjen za dijagnostikovanje oštećenja sluha. Za ova dva aparata utrošeno je oko 3,5 miliona dinara.

Prema rečima gradonačelnika Niša, Zorana Perišića, grad je ovom donacijom želeo da se usluge niškog Doma zdravlja podignu na viši nivo.

U Domu zdravlja ima dosta problema, počev od prostora, pa do velikog broja neugovorenih radnika i dugovanja. Pored toga, potrebno je da se obnove neki aparati i da lekari imaju čime da rade. Ne smemo da zaboravimo da ovde dolazi ogroman broj pacijenata i o njima mora da se brine. Kupovinom ovih aparata pomažemo rad Doma zdravlja i, ujedno, vodimo računa o našim sugrađanima, rekao je Perišić i najavio da će ova zdravstvena ustanova u Nišu narednog meseca dobiti i tri nova automobila za kućne posete.

Direktor Doma zdravlja, dr Milorad Jerkan, kaže da, ako se izuzmu spoomenuti problemi, on je generalno zadovoljan kako ova ustanova funkcioniše.

Kroz naš Dom zdravlja dnevno prođe blizu šest hiljada pacijenata. Dom zdravlja je ranije imao velike gubitke, a danas solidno poslujemo. Imamo 67 ambulanti u gradu i okolnim mestima, uvodimo novine u dijagnostici i lečenju, ali ne bi nam bilo lako da nije grada koji nam pomaže i ima razumevanja za nas, naglasio je Jerkan.

Kada je u pitanju novi ultrazvučni aparat, on će biti korišćen za praćenje trudnoća i benignih promena na reproduktivnim organima žena.

Novi aparat će nam mnogo pomoći i poboljšaće rad naših lekara, kazao je dr Dušan Simić, načelnik Službe za zdravstvenu zaštitu žena u Domu zdravlja Niš.

Što se tiče timpanometra, Odeljenje otorinolaringologije do sada nije imalo ovaj aparat.

– Uglavnom smo se oslanjali na to što nam pacijenti sami kažu, da li čuju, koliko čuju. Ovaj aparat će nam mnogo koristiti, posebno kod dece koja još uvek ne mogu da procene kakav im je sluh, zaključuje dr Snežana Živković, ušni lekar u Domu zdravlja Niš.

Check Also

Upravljao autom bez vozačke dozvole

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu isključili su iz saobraćaja tridesettrogodišnjeg muškarca koji je u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *