hotel bell

Do sada neviđeni Balkanski špijun! Glumačke legende u humanitarnoj onlajn predstavi za pomoć kulturi

Dragan Bjelogrlić, Vesna Trivalić, Mima Karadžić, Gordan Kičić, Branka Katić, uz domaćina Zorana Kesića spremaju spektakl koji će na Mozzartovom jutjub kanalu biti emitovan na Božić u 20 časova.

Svakim šerom, Mozzart povećava fond za Udruženje dramskih umetnika Srbije

Soko zove orla, soko zove orla – viče Dragan Bjelogrlić u ulozi Ilije Čvorovića! Orao pao, orao pao odgovara Mima Karadžić kao Đura! Vesna Trivalić ne prestaje da popuje, baš kao Danica, a u dosad neviđenoj postavi Kovačevićevog „Balkanskog špijuna“ nastupiće i Gordan Kičić (Petar Markov) i Branka Katić (uloga ćerke Sonje). Domaćin Zoran Kesić upotpuniće spektakl koji glumačke legende spremaju za Božić, preko Zoom-a, u produkciji Spotlight-a. Humanitarna onlajn predstava za pomoć Udruženju dramskih umetnika Srbije biće emitovana na Mozzartovom jutjub kanalu 7. januara u 20 časova, a potom će biti dostupna za gledanje još 48 sati. Tokom prva 24 sata od emitovanja, za svako šerovanje, Mozzart donira UDUS-u za fond solidarnosti.

Kultura u Srbiji tokom epidemije korona virusa mogla bi da bude opisana onom čuvenom rečenicom iz „Špijuna“ – ako me se sete, sete. A pošto se malo ko u jeku pandemije seti kulture, naša je dužnost da joj pomognemo. Pozorišta i bioskopske sale su poluprazne, ali onlajn predstave su sjajan način da se nastavi kulturno uzdizanje. Kada jedna takva dobije i humanitarni karakter, onda se očekuje masovni odziv i šerovanje. Što je više šerova, to će fond za pomoć dramskim umetnicima biti veći!

  • Ideja je fenomenalna, izuzetno mi je drago što sam deo ove priče i fantastične ekipe. Imamo priliku da se ujedinimo i sakupimo sredstva za UDUS i kolege koje su u veoma nezavidnom položaju. Mislim da predstava dolazi u pravom trenutku, na Božić će svi biti kod kuće i moći će da nam pomognu da širimo duh praznika i darivanja, kako bismo zajedno dali podršku dramskim umetnicima. Veoma smo zahvalni Mozzartu, koji na pravi način podržava kulturu  – istakao je Gordan Kičić.

Glumci se odriču svog honorara za učesce i takođe ga doniraju UDUS-u, a kompletna postava i Mozzart pozivaju sve da šeruju i učestvuju u širenju lepe energije i svesti o stanju kulture pogođene kovidom.

  • Kulturni događaji su najpre bili u potpunosti obustavljeni, a sada se održavaju pod nizom ograničenja. Tokom cele prošle godine borili smo se protiv kovida, trudili se da kažemo hvala medicinirima kroz mnoge akcije. Sada smo osmislili način da ukažemo na tešku situaciju u kojoj se nalazi kultura u jeku pandemije. Odazvala su neka od naših najvećih glumačkih imena, legende koje su obelezile našu i jugoslovensku kinematografiju i zajedno pravimo predstavu za sve koji su sami u kovid bolnicama, za one koji kod kuće brinu o njima, za roditelje koji balansariju sa radom od kuce. Želimo da ova humanitarna verzija Balkanskog špijuna sve nasmeje i da barem u tih sat vremena mislimo samo na lepe stvari. Hvala glumcima na odvojenom vremenu, jer bez njih ništa ne bi bilo moguće – poručio je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

 „To je bila moja dužnost“, glasi čuvena replika iz „Balkanskog špijuna“. Da li ćemo ispuniti našu dužnost i pomoći kulturi da pregura težak momenat? Jedan šer, to je sve što je potrebno.

Check Also

Iz budžeta grada isplaćeno 2,5 miliona dinara za uređenje Niške ulice, troškove Doma kulture Roma i EPS-u za redovne troškove

Danas je iz budžeta grada Leskovca isplaćeno 2.554.412 dinara. Elektroprivredi Srbije AD Beograd isplaćeno je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *