Početna / EKONOMIJA / DO KRAJA GODINE NOVI VLASNIK: Izraelska „Teva“ prodaje leskovačko „Zdravlje“
Dionis Restoran Leskovac

DO KRAJA GODINE NOVI VLASNIK: Izraelska „Teva“ prodaje leskovačko „Zdravlje“

Leskovačka fabrika lekova „Zdravlje“ dobiće novog vlasnika.

Čitav postupak bi prema najavama trebao da bude završen do kraja ove godine kada će se znati pod čijim okriljem će nekadašnji farmaceutski gigant nastaviti poslovanje nakon „Farmaka“, „Actavisa“ i „Teve“.

Saopštenje prenosimo u celini:

-Farmaceutska kompanija Teva (Teva Pharmaceutical Industries Ltd.) je danas objavila da u sklopu restrukturiranja svoje globalne proizvodne mreže namerava da svoje proizvodne operacije u fabrici Zdravlje u Leskovcu prepusti novom strateškom partneru. Ova odluka je bazirana na Tevinom strateškom planu optimizacije i unapređenja efikasnosti svojih globalnih kapaciteta kroz redukciju troškova u skladu sa zahtevima tržišta i ni u kom slučaju nije zasnovana na bilo kakvim nedostacima ili problemima u pogledu poslovnih performansi  ili zahteva kvaliteta koji se odnose na fabriku Zdravlje i njene zaposlene. Poslovni parametri Zdravlja i rezultati u prethodnoj, kao i svih godina od ulaska u sastav Teve, pokazuju izuzetan uspeh i kontinuirano unapređenje po svim kriterijumima.

Fabrika Zdravlje postala je deo Teve 2016. godine tokom globalne akvizicije kompanije Actavis. Zdravlje je jedna od najsavremenijih fabrika u regionu i veći deo svoje proizvodnje plasira na najveća svetska tržišta. Leskovačko Zdravlje je jedan od prvih domaćih proizvođača farmaceutskih proizvoda koji primenjuju najviše standarde domaće, evropske i svetske  Dobre proizvođačke prakse (GMP), koji garantuju kvalitet, efikasnost i bezbednost lekova u skladu sa najvišim standardima.

Lekovi iz fabrike „Zdravlje“ u Leskovcu danas su deo terapije mnogih pacijenata u Srbiji i regionu, kao i pacijenata na oko 40 tržišta širom sveta. „Zdravlje“  je jedan od najvećih snabdevača domaćeg tržišta lekova, ali i jedan od najvećih izvoznika u Srbiji.

Ne očekujemo značajan efekat na srpsko tržište lekova jer ćemo pre svega brinuti o interesima svih naših pacijenata. Tokom procesa tranzicije i preuzimanja od strane novog strateškog partnera biće obezbeđeno kontinuirano snabdevanje svim lekovima u skladu sa ranije preuzetim obavezama prema tržištu Srbije i u drugim zemljama. Sa novim strateškim partnerom biće ugovoren nastavak proizvodnje dela portfolija lekova Teve za naredne dve do tri godine, kako bi se obezbedilo dovoljno vremena svima na prilagođavanje novim okolnostima. Nema nikakvog mesta za zabrinutost za pacijente i zdravstvene radnike, jer će biti obezbeđeno kontinuirano snabdevanje svim lekovima u skladu sa ranije preuzetim obavezama.

Tokom ovog postepenog procesa koji bi trebalo da bude okončan do kraja 2020. godine svaki korak će biti pažljivo planiran kako ne bi bilo dovedeno u pitanje regularno snabdevanje lekovima za pacijente u Srbiji i na drugim tržištima.

Verujemo da ćemo pronaći dobrog partnera sa kojim ćemo nastaviti da razvijamo poslovanje Zdravlja – navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu leskovačkog „Zdravlja“.

Pogledaj takodje

AUDICIJA – Za film „Srpski Mančester“ traže se glumci iz Leskovca

Snimanje filma o Srpskom Mančesteru počinje sledećeg meseca, a danas je ekipa koja radi istoimeni …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *