hotel bell

Deo od 4.000 kvadrata kamene kocke, koje grad poseduje, ugrađuje se na pešačku stazu ka vrhu Hisara

Kako je Dnevnik juga ranije pisao, počela je rekonstrukcija puta od podnožja Hisara do repetitora, ukupne dužine 774 metra, za koju je opredeljeno 18,7 miliona dinara

Projektom je predviđeno da staza sa jedne strane kolovoza bude izgrađena od kamenih kocki, a da se potom saobraćajnica asfaltira.

– Pored staze će bizi postavljene klupe, zaštitni stubići, kante za smeće, a na određenim delovima i potporni zidići, kako bi naši sugrađani najbezbednije stigli do jedne od najautentičnijih lokacija u Leskovcu. Hisar je istorijski važno arheološko nalazište, a mnogim Leskovčanima omiljeno mesto za odmor, rekreaciju i izlete, istakao je gradonačelnik Goran Cvetanović, koji je danas obišao radove.

On je podsetio da se u podnožju, na samom skretanju ka vrhu, trenutno gradi savremeni javni toalet, sa priključenjem na infrastrukturu, a isti takav, postavlja se i u ulici Kralja Petra I.

– Od aktuelnih radova u ovom delu grada, treba pomenuti i rekonstrukciju ulice Devet Jugovića, poslednje saobraćajnice u užem gradskom jezgru pod kockom. Ukupna vrednost radova je 38 miliona dinara, a kamena kocka, skinuta sa kolovoza, postavlja se upravo na pešačku stazu na Hisaru. Grad raspolaže sa oko 4.000 kvadrata ovog materijala, pa ćemo videti da li je moguće pravno regulisati ustupanje kocke mesnim zajednicama za njihove potrebe.

Prema rečima direktora JP “Urbanizam i izgradnja“, Novice Nikolića, širina pešačke staze je od 60 do 120 santimetara, u zavisnosti od raspoloživog prostora, a kolovoz će biti asfaltiran u širini od 3,20 santimetara. Ugrađene su i betonske kanalete, koje će odvoditi atmosfersku vodu. Postojeći propusti su očišćeni, a biće dodati i novi. Duž pešačke staze će, na pojedinim mestima biti postavljeni i rukohvati.

Radove izvodi Preduzeće “Profi put“ iz Leskovca.

Check Also

Iz budžeta grada isplaćena sredstva za obrazovanje, socijalnu zaštitu i poljoprivredu

U okviru redovnih isplata iz budžeta grada Leskovca danas je ukupno isplaćeno 4.894.639 dinara za …

Оставите одговор