Deo leskovačke opozicije sakuplja potpise za građansku inicijativu za održavanje sednice Skupštine grada na kojoj bi se raspravljalo o zahtevu za razrešenje gradonačelnika

Predstavnici dela leskovačkih opozicionih stranaka i grupa građana održali su danas zajedničku konferenciju za medije na kojoj su najavili pokretanje “građanske inicjjazive” za smenu gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića.

Do pokretanja ove inicijative dolazi nakon neuspelog pokušaja prikupljanja potpisa najmanje 25 odbornika kako bi Skupština grada Leskovca raspravljala o zahtevu za smenu gradonačelnika.

„Mi smo ovu akciju najavili još pre par nedelja i imamo potpise skoro svih opozicionih odbornika lokalnog parlamenta. Ovu inicijativu nisu potpisali Saša Stevčić iz POKS-a i Saša Stojanović iz Demokratske stranke. Od njih smo dobili neka objašnjenja za ovaj čin, ali smatram da je to izgovor. Svako ko je sebe smatrao opozicijom, bez obzira na nekad poremećene odnose unutar opozicije, je svojim potpisom podržao ovu inicijativu. Sitni lični i partijski interesi koji su upakovani u ta objašnjenja ne bih komentarisao. Mi nemamo dovoljno potpisa, imamo ih 22, jer ih je potrebno 25, te ćemo zato pokrenuti pomenutu građansku inicijativu. Održali smo sastanak opozicionih odbornika i dogovorili se da na taj korak krenemo svi zajedno. Treba nam 5% upisanih birača da bi došlo do sednice na kojoj bi se razmatralo razrešenje gradonačelnika. Nadam se da će ova građanska inicijativa biti težište okupljanja opozicije u Leskovcu, a nikako tačka razdvajanja “ – rekao je na konferenciji za medije lider Grupe građana Za Leskovac zajedno dr Nenad Zdravković.

Zdravković je najavio formiranje zajedničkog tela opozicije koje će građane obaveštavati o predviđenima akcijama za prikupljanje potpisa.

„Ono što je sigurno da će se potpisi sakupljati svakodnevno u prostorijama GG „Za Leskovac – ZAJEDNO“, GG „Svi za jednog, jedan za sve“ i Narodnog pokreta Srbije, a o detaljnim satnicama će uslediti naknadno obaveštenje.“ – najavio je Zdravković.

Deo opozicije zatražio je ranije ostavku gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanović zbog istrage koja se vodi protiv pomoćnika gradonačelnika Perice Gavrilovića zbog navodnih zloupotreba sredstava u grdeličkom kraju.

Check Also

Ove godine STRINGS donosi pregršt dobre muzike i kulturnih dešavanja u našem gradu

Ovogodišnji 12. Strings festival koji pičinje u subotu 20. jula i trajaće do 26. jula, …