Dečije igralište i park iza Garetove palate dobiće novi izgled

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

U toku su radovi na uređenju dvorišta u naselju kod Garetove palate. Vrednost ugovora je 1.026.600 dinara, a investitor je Direkcija za urbanizam i izgradnju.

Radove, čiji je rok za završetak 30 kalendarskih dana, izvodi preduzeće “Investgradnja” d.o.o. iz Leskovca.

– Lokalna samouprava, preko Direkcije za urbanizam i izgradnju, uložiće značajna sredstva kako bi svi delovi grada bili jednako uređeni, a deca dobila adekvatan prostor za igru i razonodu, izjavio je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, koji je danas, sa saradnicima, posetio lokaciju u ulici Slobodana Penezića u centru Leskovca.

– U toku prošle godine, izgrađeno je 14 igrališta, a preko ALER-a je za tu namenu izdvojeno 40 miliona dinara. Zbog velikog broja stanovnika, pre svega dece u ovom naselju, zaista je potrebno da se i ovaj prostor uredi i oplemeni, dodao je Cvetanović. Ovde će se dobiti jedan prelep park, sa parternim uređenjem, zelenilom i stazama, a za tu namenu će, preko Direkcije, biti izdvojeno oko million dinara. Takođe, oštećen stari mobilijar biće zamenjen novim, savremenim, sa gumiziranom podlogom koji će donirati kompanija “Falke”, objasnio je gradonačelnik, dodajući da će na taj način bezbednost dece biti podignuta na znatno viši nivo.

Dea Kostić, arhitekta u leskovačkoj Direkciji za urbanizam i izgradnju, podsetila je na to da je ovo naselje u ulici Slobodana Penezića jedno od prvih urbanizovanih u Leskovcu. Park je uređen još 60-tih godina prošlog veka i od tada je u njega veoma malo ulagano, i sav mobilijar koji se tu nalazi datira iz tog perioda. Ovim projektom predviđeno je kompletno parterno uređenje parka sa dečijim igralištem. Jedan deo biće predviđen za igru, dok će na drugom biti uređen plato sa klupama, žardinjerama i zelenilom, namenjen boravku starijeg stanovništva, objasnila je Dea Kostić.

Ovaj prostor, u čijoj se blizini nalazi i dečiji vrtić, biće i adekvatno osvetljen.

Ana Jovanović

Check Also

Bojničanin drvenim štapom tukao pedesetpetogodišnjeg muškarca

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bojniku uhapsili su M. A. (1983) iz okoline Bojnika, zbog …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *