hotel bell

Decenija i po Kompanije “PWW Srbija“: Za 15 godina prikupljeno milion tona otpada

“PWW Srbija“ osnovana je 2007. godine i danas je to kompanija sa 500 zaposlenih, 175 hiljada korisnika, 60 komunalnih vozila, 10.000 kontejnera i 4,5 puta više kanti za smeće. Mali jubijel, obeležen je danas, u prisustvu nekoliko stotina zvanica iz cele države

Preduzeće je osnovala kompanija “Porr Ag“, koja sa sedištem u Beču, radi više od jednog i po veka. Njena osnovna delatnost su, pored sanitarnih deponija i zbrinjavanja otpada, visokogradnja, niskogradnja, izgradnja autoputeva, tunela i druge infrastrukture. Ostvaruje promet od 6 milijardi evra godišnje i zapošljava više od 18.000 ljudi.

U proteklih 15 godina, “PWW Srbija“ je opravdao očekivanja osnivača i beleži odlične poslovne rezultate i saradnju sa svim lokalnim samoupravama u kojima radi.

– Kompanija poput vaše, posvećena unapređenju zaštite životne sredine i održavanja higijene u našem gradu, koja zapošljava 170 radnika, je dokaz da saradnja javnog i privatnog sektora, kada se odvija uz poštovanje međusobnih obaveza, doprinosi unapređenju lokalne samouprave i kvalitetu života svih Leskovčana. Odgovoran za distribuciju, održavanje kanti i kontejnera i iznošenje smeća u našem gradu, PWW je, u unapređenje usluga, kroz mehanizaciju i komunalnu opremu uložio 10 miliona evra. Od rada ove kompanije, grad na godišnjem nivou prihoduje 12 miliona dinara. Tokom ove godine je uplaćena dividenda u iznosu od 27 miliona, a verujem da će do kraja godine u budžet biti uplaćeno još toliko, rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Leskovac se, zbog uređene regionalne sanitarne deponije Željkovac i Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, svrstava u red lokalnih samouprava sa visokim stepenom posvećenosti ekologiji, dodao je on.

Rođendan kompaniji je čestitao i direktor Regionalne privredne komore, Goran Jović, a generalni direktor PWW-a Srbija, Slobodan Cvetković je, zahvaljujući se na lepim željama, istakao da bez kvalitetnih i dobrih saradnika, koji danonoćno i posvećeno rade, kompanija ni izdaleka ne bi mogla biti tako uspešna.

Check Also

EKONOMSKA ŠKOLA: Prvi uspešan korak u karijeri – Kako se najbolje pripremiti za razgovor sa poslodavcem

U centru za stručno usavršavanje u obrazovanju danas je organizovana ugledna aktivnosti i panel diskusija …

Оставите одговор