Početna / EKONOMIJA / Danski proizvođač profesionalne garderobe za uslužne i zdravstvene delatnosti ,,Kentaur AS“ otvara svoj pogon na jugu Srbije
Dionis Restoran

Danski proizvođač profesionalne garderobe za uslužne i zdravstvene delatnosti ,,Kentaur AS“ otvara svoj pogon na jugu Srbije

Vodeći danski proizvođač profesionalne garderobe za uslužne i zdravstvene delatnosti ,,Kentaur AS“ otvara svoj prvi proizvodni pogon u Srbiji, u Vranju.

U ovaj pogon, u koji je uloženo preko milion evra, biće uposleno 150 ljudi, a u planu je zapošljavanje bar još 200 radnika do kraja iduće godine. Ove investicione i proizvodne aktivnosti se sprovode u sklopu plana kompanije da locira proizvodnju što bliže ključnim tržištima poput Nemačke, Švajcarske i skandinavskih zemalja. Na ovaj način kompanija može brže i preciznije odgovoriti zahtevima kupaca u pogledu količina, boja i veličina odeće u skladu sa sve dinamičnijim zahtevima klijenata.

Specifičnost ,,Kentaura“ se sastoji i u tome što je lestvica kvaliteta i dizajna podignuta na najviši nivo. Svi repromaterijali su poreklom iz Nemačke, Italije ili Engleske, dok su za dizajn zaduženi vodeći danski i japanski kreatori. Ovakav pristup je kompaniju učinio prepoznatljivom među profesionalcima, a danas su i glavni sponzori kuvarske reprezentacije Danske. Celokupna proizvodnja kompanije je izvozno orijentisana.

Vranje, kao grad sa jakom tekstilnom tradicijom i radnim navikama se uspešno uklopio u model kompanije Kentaur. Svečano otvaranje zakazano je za danas u 14 sati u Vranju.

Pogledaj takodje

U Srbiji još 86 pozitivnih, 2 osobe preminule

U Srbiji je danas do 15 časova registrovano ukupno 10.919 potvrđenih slučajeva korona virusa. Od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *