Početna / DOGAĐAJI / Danica, Veljko i Jovan predstavljaju Leskovac na takmičenju za „Najboljeg mladog poslastičara Srbije“

Danica, Veljko i Jovan predstavljaju Leskovac na takmičenju za „Najboljeg mladog poslastičara Srbije“

Danica Spasić, Veljko Milosavljević i Jovan Pejković,  pobednici su takmičenja za ‘’Najboljeg mladog poslastičara Srbije’’ u svojoj školi, čime su stekli pravo učešća u finalu, marta meseca, u Beogradu.

Trgovinsko-ugostiteljska škola je jedna od 5 odabranih i poslednja u kojoj se održava prvi krug takmičenja, pošto su srodne škole u Arandjelovcu, Šapcu, Kuli i Smederevu, već dale po troje finalista.

Kompanija „Dijamant“  drugi put organizuje takmičenje za izbor najboljeg mladog poslastičara u Srbiji, tako što najpre regrutuje pet škola u Srbiji, a potom se, kroz radionice, učenici usavršavaju I pripremaju za interno- unutarškolsko  testiranje, koje obezbedjuje plasman u finale.

– Cilj takmičenja je da promovišemo poslastičarstvo kao struku i da damo podršku mladim ljudima, koji će sutra raditi ovaj posao. Pre Leskovca smo bili u četiri škole: u Arandjelovcu, Smederevu, Kuli i Šapcu, gde smo izabrali po troje finalista i oni će se marta, u Beogradu, nadmetati za titulu ‘’Najbolji mladi poslastičar Srbije’’, rekao nam je Zdrako Gavrilović, brand ambasador Kompanije ‘’Dijamant’’.

Na megdan je u Trgovinsko-ugostiteljskoj školi izašlo devetoro učenika drugog i trećeg razreda, koji su dobili zadatak da naprave  i posluže čokoladni mus:

– Napravili smo skalu po kojoj ćemo ocenjivati radove i tu je mnogo segmenata, ali neke uopštene stvari su ukus, preciznost u radu, način prezentacije na tanjiru, poštovanje postavljenog vremenskog roka, inovativnost. To je ono što se traži i najviše ceni.

‘’Dijamant’’ se potrudio da troje najboljih u finalu, bogato nagradi:

– Prošle godine je ‘’Dijamant’’ za pobednicu takmičenja obezbedio novčanu nagradu od 200.000 dinara, što je podrška kompanije za buduće školovanje ili pokretanje sopstvenog posla. Drugoplasirana učenica dobila je studijsko putovanje sa svojim profesorom na Sajam poslastičarstva u Riminiju (Italija), a treća nagrada je bila set alata za poslastičarstvo.

Iako vrlo vredne, nagrade uglavnom nisu motivacija za učenike Trgovinsko-ugostiteljske škole, koji, upravo u kategoriji ‘’poslastica’’, godinama unazad osvajaju medalje na svim velikim takmičenjima:

– Naša škola je jedina na jugu Srbije koja školuje poslastičare, zanimanje koje svakim danom doživljava ekspanziju i sve je traženije. Samim tim, naši socijalni partneri, zainteresovani su da ulažu u buduće poslastičare. Kompanija ‘’Dijamant’’  nam je proteklih meseci obezbedila predavače iz ove oblasti, kao što je Zdravko Gavrilović, koji su radili sa decom, prenoseći  im tajne izrade ukusnih, ali iI vizuelno atraktivnih poslastica, ističe direktor, Gradimir Ilić.                                                                           

Danica, Veljko i Jovan će imati mesec i po dana za pripreme, pred finale u Beogradu, gde ih čekaju dva zadatka:  da pripreme kolač od šargarepe, odnosno kolač po sopstvenom izboru od ponudjenih namirnica.

Trgovinsko-ugostiteljska škola u Leskovcu je u Kompaniji ‘’Dijamant’’ prepoznala izvrsnog socijalnog partnera, a direktor Ilić veruje da će saradnja, započeta pre nekoliko meseci, biti nastavljena.

S.Ć.

Pogledaj takodje

Mladi Leskovčani iz FK Lider MGM bili gosti Partizana na utakmici sa Moldeom

Mladi fudbaleri leskovačkog kluba Lider MGM bili su gosti Partizana na utakmici kvalifikacija za Ligu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *