Danica Grujičić: Projekat “100 seoskih ambulanti” jedan od prioriteta Ministarstva zdravlja

Ministarka zdravlja u Vladi Republike Srbije posetila je Niš i obišla novu Zdravstvenu stanicu Brzi Brod i Dečiju kliniku Univerzitetskog klinićkog centra Niš.

Prilikom posete ZS Brzi Brod, ministarka je istakla značaj ovakvih ambulanti za stanovnike prigradskih i ruralnih naselja, pre svega zbog mogućnosti preventivnih pregleda i ranog otkrivanja bolesti.

Projekat „100 seoskih ambulanti“, koji Ministarstvo zdravlja pokreće uz podršku Svetske banke, jedan je od prioritetnih.

„Nove ambulante u selima, ali i u prigradskim naseljima izlazak su u susret pacijentima, što su u Nišu shvatili, zato sve pohvale za obnavljanje seoskih ambulanti“, dodala je ministarka Grujičić.

„Bolju zdravstvenu uslugu svakako ćemo obezbediti i novim softverom koji je već zaživeo u Beogradu, a uskoro će i u celoj Srbiji. Njime će pacijentima biti olakšano zakazivanje pregleda magnetnom rezonancom, a Ministarstvu zdravlja biti pružena kompletna evidencija o broju zakazanih pregleda“, istakla je ministarka Grujičić.

U nastavku posete Nišu, ministarka zdravlja Danica Grujičić je obišla Dečju kliniku Univerzitetskog kliničkog centra,  a povod je doniranje 17 500 000 dinara Humanitarne organizacije „Humana srca“ za rekonstrukciju dva odeljenja ove klinike. Ugovor su potpisali predsednica organizacije Nikolina Đurić i direktor UKC Niš prof.dr Zoran Perišić.

 „Lepo je kada se neko zdrav seti da pomogne bolesnima, posebno da našim najmlađim sugrađanima olakša boravak u bolnici, kao što je to uradila Humanitarna organizacija „Humana srca“, rekla je ministarka Grujičić i dodala da ovakva klinika mora da ima magnet i skener. „Adekvatno i specifično lečenje malih pacijenata zahteva opremu koja će biti lako dostupna, a za to će se svakako pobrinuti Ministarstvo zdravlja“.

Ministarki Grujičić su u obilasku niških zdravstvenih ustanova domaćini bili gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i direktor UKC Niš prof.dr Zoran Perišić.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić: Sve pohvale Nišu za obanavljanje seoskih ambulanti, posebna zahvalnost „Humanim srcima“ za rekonstrukciju Dečje klinike

Check Also

Dva leskovačka naselja u sredu bez struje

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na redovnim godišnjim revizijama TS. Zbog toga će u sredu, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *