hotel bell

Dani Vlasotinca počeli izložbom fotografija jART

Dani Vlasotinca počeli su sinoć otvaranjem izložbe radova učenika Gimnazije „Stevan Jakovljević“.

Izložbu fotografija pod nazivom jART ili ja sam UMETNOST osmislili su Jasmina Zlatković, profesorka istorije umetnosti i njeni učenici.

Posetioce su na ulazu u galeriju dočekivali Frida i Dijego. Jedinstveni performans gimnazijalaca počeo je izvođenjem pesme We will rock You, grupe Queen. Pored izložbenih panoa publika je imala priliku da vidi Van Goga, Fridu, Pikasa, Dijega Riveru, Endija Vorhola, devojku sa bisernom minđušom, balerine Edgara Degaa. U predivnim kostimima, sa potpunim ulaskom u likove koje glume, gimnazijalci su nas vratili u umetnost minulih vekova.

„Izložba je rezultat marljivog rada učenika koji su na sebi svojstven i veoma originalan način, putem fotografije, interpretirali neka od najznačajnijih dela istorije umetnosti. Primarni cilj je bio savladavanje gradiva likovne kulture, koji je rezultirao jednom savremenom interpretacijom kultnih dela istorije umetnosti“, objašnjava profesorka Jasmina Zlatković, čija ideja je naišla na opšte odobravanje kolega i učenika.

U ovom projektu su učestvovali učenici od prve do četvrte godine društveno-jezičkog i prirodno-matematičkog smera, koji su kroz ovu izložbu pokazali stečeno znanje, talenat i kreativnost, osmislili naziv i plakat izložbe, ručno izrađivali pozivnice, bavili se oglašavanjem.

Izvor:kcvlasotince.rs

Check Also

Prohodni svi putevi na teritoriji grada Leskovca: Snega ima samo u Oruglici

U nižim delovima grada, iako je proteklih dana bilo slabih padavina, snega na kolovozima nema, …

Оставите одговор