hotel bell

Dani “Nikolaja Timčenka” od 1. do 3. decembra u Leskovcu

Manifestacija DANI NIKOLAJA TIMČENKA koju organizuje Zadužbina „Nikolaj Timčenko” ove godine biće realizovana od 1. do 3. decembra u Leskovcu na tri lokacije.

Ovo je šesnaesta manifestacija u čast istoričara književnosti, književnog kritičara, filozofskog pisca i esejiste. Program manifestacije i rad Zadužbine finansijski su podržani od strane Ministarstva kulture Republike Srbije i Grada Leskovca.

U petak, 1. decembra, program će biti realizovan u prostorijama Leskovačkog kulturnog centra, gde će, nakon svečanog otvaranja, predviđenog za 18 časova, biti promovisane dve knjige u izdanju Zaadužbine objavljene u 2023. godini: knjiga Nikolaja Timčenka Vremena i radnje, petnaesta u biblioteci Dela Nikolaja Timčenka i knjiga Predraga Petrovića Orfejsko zaveštanje, trinaesta u biblioteci Nagrada Nikolaj
Timčenko. Program drugog dana manifestacije, koji će se realizovati u subotu, 2. decembra, počinje u 17 30 časova. U prostorijama Narodne biblioteke „Radoje Domanović” u Leskovcu biće organizovana izložba književnih izdanja Narodne biblioteke „Jefimija” iz Trstenika, gosta ovogodišnje manifestacije, zatim okrugli sto na temu Izdavaštvo biblioteka i srodnih institucija i promocija knjige Dragana Radovića Krug i kraj, objavljene u biblioteci Saputnici.
U nedelju, 3. decembra, u prostorijama Legata Nikolaja Timčenka biće svečano uručenje Nagrade „Nikolaj Timčenko” za 2023. godinu.

Check Also

Ministarka nauke Jelena Begović posetila Leskovac – Do kraja 2024. biće završen Regionalni inovacioni centar

Leskovac, odnosno Centar za stručno usavšavanje u obrazovanju i naučni klub posetila je ministarka nauke, …

Оставите одговор