hotel bell

DAN OTVORENIH VRATA: Od gradonačelnika traže rešavanje infrastrukturnih problema, posao ali i iznose žalbe na rad institucija

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović organizovao je danas Dan otvorenih vrata.

Ovaj već tradicionalni vid komunikacije sa građanima izazvao je veliku pažnju, a za razgovore se prijavilo 50 građana. Interesovanje je bilo i veće, ali zbog durigh obaveza danas nije bio moguć prijem veće broja građana.

Gradonačelnik je podsetio da član gradskog veća Vladimir Branković dva puta nedeljno prima građane i razgovara sa njima, a preporučio je direktorima, načelnicima i funkcionerima da svakog dana obave minimum jedan razgovor sa građanima, odnosno 30 razgovora mesečno i istakao da je to način da se uspostavi bilja komunikacija i rešavaju problemi koji su važni za sve građane.

-Od preuzimanja odgovornosti za rukovođenje gradom, posvećeni smo, pored poboljšanja celokupnog stanja u gradu, i unapređenju i onome što nam je dominantno komunikaciji sa građanima. Stalno smo na terenu i uvek smo otvoreni za sugestije. Molbe, predlozi, zahtevi i pohvale građana stižu nam pisanim putem, putem mejlova, gradskog sajta, društvenih mreža… Sve to je veoma značajno jer nam olakšava komunikaciju. Međutim, razgovor licem u lice je ono što je dominantno i čemu nema alternative. Oduvek je važilo za najbolji način razmene informacija, zato tu praksu sprovodimo u kontinuitetu. Zajedno sa svima ovde prisutnima uvek otvaram vrata našim sugrađanima. Saslušamo šta svaki pojedinac ima da kaže, i trudimo se da reagujemo najbrže moguće, u skladu sa našim kapacitetima i mogućnostima. Do sada smo razgovarali sa velikim brojem sugrađana. Za razgovor se danas prijavilo preko pedeset ljudi. Ima mnogo više zainteresovanih, ali smo zbog drugih obaveza ograničeni vremenom. Uglavnom se javljaju sa komunalnim, infrastrukturnim problemaima, sa zahtevima za zaposlenje i pojedinim nerešenim situacijama sa određenim instutucijama. Leskovac već godinama konstantno radi na unapređenju svih segmenata važnih za život na čitavom području grada. Grade se putevi, škole, ambulante… Gradi se vodovodna i kanalizaciona mreža, trenutno se radi i na gasifikaciji. Otvaraju se nova radna mesta i rapidno smanjuje broj nezaposlenih. Trenutno je u Srbiji procenat nezaposlenih 9,5%, a u Leskovcu u odnosu na 2012. kada smo preuzeli odgovornost iznosi 14,4%. Brine se o deci, mladima i sugrađanima u trećem dobu. Zadovoljan sam što nakon svakih Otvorenih vrata većina sugrađana ode odavde sa, ili uglavnom rešenim problemom, ili sa savetom kako da se reši u dogledno vreme. Otvorena vrata su dobar način za rešavanje problema, i naši sugrađani na ovaj način doprinose poboljšanju rada lokalne samouprave jer je naš rad je prvenstveno usmeren ka njihovoj dobrobiti. Sa ovom praksom ćemo nastaviti i uvek davati sve od sebe da, na sva pitanja, probleme, pružimo odgovor i rešenje – rekao je gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović.

Gradonačelniku se danas obratio i bračni par Dimitrijević radi zakupa prostora za proširenje apoteke u Manojlovcu. Na pitanje predstavnika medija da li su ovakvi slučajevi česti, gradonačelnik je istakao da na svakom prijemu ima mladih koji žele da pokrenu ili unaprede svoje poslovanje i da im lokalna samouprava uvek pomaže u skladu sa zakonskim mogućnostima.

Check Also

Opština Vlasotince finansira Romski bal – Zahtevi za sponzorstvo nemaju veze sa ovom manifestacijom, opštinom i Turističkom organizacijom

Poslednjih dana pojavile su se informacije da pojedini Romi obilaze privrednike u Vlasotincu i traže …

Оставите одговор