hotel bell

DAN GRADA: Cvetanović poručio – Ko Leskovac voli za njega i radi!

Leskovac danas 11. oktobra proslavlja svoj dan, dan oslobođenja u Drgom svetskom ratu, jedinstven splet prošlosti i sadašnjosti.

Tog davnog 11. oktobra 1944. godine, pre tačno 79. godina Leskovac je postao slobodan i izrastao u svojevrsan mozaik godina, ljudi i događaja. Sve to ostaje u amanet budućim pokolenjima, kao smernica i putokaz da se Leskovac voli svim srcem.

“Svake godine na dan grada imam osećaj velikog ponosa, pomešan sa odgovornošću da opravdamo ukazano poverenje i nastojimo da još više radimo za našu zajedničku kuću a to je Leskovac. Budućnost pripada onima koji veruju u lepotu svojih snova i odgovorno rade na njihovoj realizaciji i ostvarenju. Naša misija je da realizujemo projekte koji predstavlaju dobrobit za naše sugrađane, jer ko Leskova voli, za njega i radi. Poštovani sugrađani neka nam dečiji osmeh bude mera kojom gledamo svet. Radimo na tome da naša deca budu zajedno, bezbedna,složna, nasmejanja. Pokažimo im svojim primerom kako se voli grad i svaki dan učinimo bar jednu, jedinu stvar kojom će naša deca biti ponosna na nas. Budimo svetlo koje će osvetliti druge da znaju da radimo na prosperitetu našeg grada – poručio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

U kratkom filmu prikazano je šta se je radilo i gradilo u Leskovcu između dva oktobra, a o ovim ugaganjima je govorio i sam gradonečelnik Cvetanović, istakavši da je ponosan na ono što je urađeno ove godine a to je stadion Dubočica, da se radi rekonstrukcija Bolnice i Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

Na današnjoj svečanosti uručene su i oktobarske nagrade pojedincima i kolektivima.

Oktobarske nagrade grada Leskovca – medalje dodeljene su Manastiru Hiladar zbog toga što predstavlja središte duhovnosti i kulture i ima veliki značaj za očuvanje i razvoj duhovnog bića srpskog naroda.

Medalja je dodeljena i Maloj hidroelektrani Vučje za 120 godina postojanja i znač za razvoj i istorju elktotenike u Srbiji i svetu. Ministarstvu za javna ulaganja zbog izuzetnog doprinosa za razvoj grada Leskovca i podizanje kvlaiteta i standarda života u gradu. GFK „Dubočica“ zbog 100 godina popstojanja, prog dr Marku Daviniću zbog isustenih rezultata u oblasti mikrobiologije i promociji grada. Ova ngrada dodeljena je i posthumno Miodragu Gligorijeviću zvanom Dragi Bure.

Pohvale su dodeljene su OŠ „Aca Sinadinović“ iz Predejana, OŠ „Đura Jakšić“ iz Turekovca, OŠ „Vuk Karadžić“ iz Velike Grabovnice, Doku kulture Gradelica, Radomiru Jovanoviću inženjeru mikroelektronike, Milanu Popoviću master ekonomisti, Jeleni Cvetković fudbalskom sudiji, Milanu Mitiću fudbalskom sudiji, potpukovniku dr Ivici Nikoliću.

Novčane nagrade dobili su Tanja Antić juniorska reprezentativka us prskom hodanju zbog postignutih rezultata u oblasti sporta i promociji grada Leskovca. David Milovanović master student Elektotehnike, zbog izuzetnih rezultata na međunarodnim takmičenjima u obalsti eletrotehnike i promocije grada. Andrija Stojiljković triatlonac, zbog izuzetni8h rezultata u oblasti sporta i promociji grada i Mariji Lazarević zbog doprinosa u organizovanju kreativnih i edukativnih radionica i unapređenje kultunog života osoba sa invaliditetom.

Check Also

Ministarka nauke Jelena Begović posetila Leskovac – Do kraja 2024. biće završen Regionalni inovacioni centar

Leskovac, odnosno Centar za stručno usavšavanje u obrazovanju i naučni klub posetila je ministarka nauke, …

Оставите одговор