Home / DRUŠTVO / Da se ne zaboravi: On je odbio da bombarduje Srbiju uz reči- Neću na pravoslavnu braću
hotel bell

Da se ne zaboravi: On je odbio da bombarduje Srbiju uz reči- Neću na pravoslavnu braću

Grci i Srbi: prijatelji oduvek i zauvek. O bratskoj ljubavi dva naroda, ispisano je mnogo istinitih priča i one datiraju od pre više od jednog veka. One najsvežije, dodatno potvrđuju neraskidive veze između Grčke i Srbije

Srpski vatrogasci gasili su požare na grčkom ostrvu Evija, a kako izveštavaju tamošnji mediji, u vatru su ulazili hrabro i srčano, kao da spasavaju sopstvene kuće, demonstriravši tako, ne samo odličnu utreniranost i veliko znanje, već i osobine koje se ne može naučiti u školi-požrtvovanost i empatiju. U znak zahvalnosti, žitelji Evije, darovali su im ikonu Device Marije.

Najnoviji događaji, probudili su nam sećanja na još jedno herojstvo, koje potvrđuje neraskidivu povezanost dva naroda. Potporučnik Marinos Ritsoudis, 1999. godine, kao kapetan ratnog broda, odbio je da bombarduje Srbiju, zbog čega je osuđen na 2,5 godine zatvora.

Počivši Patrijarh Irinej je hrabrog grčkog potporučnika Ritsoudisa, pre tri godine, odlikovao najvišim crkvenim priznanjem, a u znak zahvalnosti, nepoznati umetnik mu je, na Dorćolu, izradio mural.

Check Also

Rode odmarale, Hitna pomoć imala 17 kućnih poseta i 46 pregleda

Rode su odmarale u danu za nama. Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 časa u …

Оставите одговор