hotel bell

Da li je pilon “preveliki zalogaj“ za građevince: Raspisan novi javni poziv, jer se na prvi niko nije javio

Javno preduzeće “Urbanizam i izgradnja“ raspisao je drugi javni poziv za izbor izvođača radova na izgradnji pilona, koji će krasiti gradski trg. Prvi tender je bio neuspešan

Prvi javni poziv je, kako stoji na sajtu preduzeća, obustavljen jer nije stigla nijedna prijava, odnosno ponuda, pa je doneta odluka o raspisivanju novog. Otvoren je do 24. januara, a vrednost projekta je 15 miliona dinara, bez PDV-a.

Idejno rešenje za pilon je ranije odabrano i predstavljeno javnosti.

On predstavlja kompleksnu figuru stuba, oko koga se paneli obavijaju i plove, a prema zamisli autora, jasna je asocijacija na tekstilnu industriju i “zlatno doba Leskovca“. Prisutna je simbolika uzdizanja u prostoru, kao apstraktni prikaz budućnosti i razvoja grada, stoji u obrazloženju Komisije za izbor idejnog rešenja.

Ostaje nejasno da li je potencijalnim izvođačima posao bio prekomplikovan ili su nezadovoljni ponuđenom cenom, ali je činjenica da do propisanog roka na adresu JP “Urbanizam i izgradnja“ nije stigla nijedna ponuda, pa je preduzeće bilo primorano da raspiše novi javni poziv.

Check Also

Javni čas hip hopa i strit densa u OŠ „Josif Kostić“

 OŠ „Josif Kostić“ danas je organizovala javni čas plesa koji je u saradnji sa plesnim …

Оставите одговор