hotel bell

Čelnici Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC) u Leskovcu

Predstavnici Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC) posetili su Leskovac i prisustvovali 14. po redu Karnevalu Leskovac.

Za predstavnike FECC-a priređen je prijem u zgradi Jablaničkog okruga, kojem su prisustvovali i ambasadori Egipta i Indoneziej koji su takođe biti gosti leskovačkog karnevala.

-Leskovački Кarneval donosi program za sve uzrastei obuhvata radionice, karneval mažoretkinja, ljubimaca, frizura, face and body painting, festival vatre, maskenbal itd.; ulice su šarene od maski i kostima, na svakom koraku se oseća euforija i pozitivnost, restorani i lokali su prepuni. Veliki broj gradova učestvuje na Кarnevalu. Organizatori su naporno radili i ovim putem im se zahvaljujem. Posebnu zahvalnost želim da uputim predstavnicima FECC-a jer konstantno širimo saradnju, druženje i zbližavanje, Кao vašdomaćin ali i predsednik Federacije Evropskih Кarnevalskih Gradova težim konstantnom podizanju kvaliteta i promociji karnevalskog pokreta – dodao je gradonačelnik Cvetanović.

Skupu su se obratili internacionalni potpredsednik F.E.E.К.-a Josip Silov, zatim članovi borda Aleksandar Cicimov i Aleksandar Vasović, predsednica UG „Кraljevski karneval“ Biljana Filipović i Miroljub Radivojević, savetnik F.E.К.К.-a, koji su pohvalili organizaciju i istakli dobru saradnju sa Leskovcem.

Na kraju se prisutnim obratio direktor TOL-a Nebojša Кocić, koji je takođe predstavnik federacije, i tom prilikom pozvao sve prisutne na 30. jubilarnu Roštiljijadu, i zahvalio se gradonačelniku Cvetanoviću na konstantnoj podršci.

Check Also

Opština Vlasotince finansira Romski bal – Zahtevi za sponzorstvo nemaju veze sa ovom manifestacijom, opštinom i Turističkom organizacijom

Poslednjih dana pojavile su se informacije da pojedini Romi obilaze privrednike u Vlasotincu i traže …

Оставите одговор