hotel bell

Bulevar Nikole Pašića je završen i sada je to široka i moderna ulica, prilagođena svim učesnicima u saobraćaju

Deo severne obilaznice, dugačak 990 metara, kompletno je rekonstruisan, a radovi su koštali 320 miliona dinara. To je, ocenio je gradonačelnik Goran Cvetanović, najvažniji infrastrukturni projekat u Leskovcu

Radovi su bili vrlo složeni, a trebalo ih je kvalitetno obavljati, bez zatvaranja Bulevara, što je bilo dodatno teško, rekao je on, zahvaljujući sugrađanima na razumevanju i strpljenju:

– Planirana je izgradnja četiri saobraćajne trake, biciklističke i pešačke staze, kružnog toka. Potpuno je rekonstruisana vodovodna mreža, postavljeno osvetljenje, elektroenergetske i telekomunikacione veze, gasovod. Na Bulevaru ima 32 kilometra podzemnih vodova. Radove vredne 320 miliona, finansiralo je Preduzeće ”Putevi Srbije”. Prvobitno je za ovaj projekat planirano 280 miliona, ali su dodatni radovi povećali troškove. I grad je uložio u uređenje severne obilaznice, jer je za rešavanje imovinsko-pravnih odnosa, rušenje i naknade vlasnicima, izdvojio 108 miliona dinara.

Ova moderna saobraćajnica povezuje Leskovac sa opštinama Jablaničkog okruga, pre svih sa Bojnikom, Medveđom i Lebanom. Ako se računaju sredstva uložena u prethodne faze – izgradnja nadvožnjaka, mosta preko Veternice, kružne raskrsnice, nastavak saobraćajnice do Devete ulice, vrednost radova na Bulevaru prelazi 800 milion dinara.

Bulevar Nikole Pašića, nekada je izgledao sasvim drugačije, kolovoz je bio različite širine, jedan deo pod kockom, završni sloj asfalta sa vidnim deformacijama. Biciklističkih staza nije bilo, ali ni trotoara celom dužinom i u propisanim gabaritima.

– Sve instalacije su izmeštene, urađene 42 nove revizione šahte, rekonstruisana niskonaponska mreža. Na kraju je postavljena vertikalna i horizontalna signalizacija. Leskovac je dobio Bulevar širine od 20 do 24 metra, istakao je direktor JP ”Urbanizam i izgradnja”, Novica Nikolić.

Odgovarajući na pitanje novinara, on je rekao i da radovi nisu kasnili, već je odobrenje dodatnih, produžilo vreme izvođanja.

Check Also

U nedelju bez struje tri gradske ulice

ED Leskovac obaveštava svoje korisnike da će bez električne energije u nedelju biti tri ulice …

Оставите одговор