Početna / EKONOMIJA / BRNABIĆ U GRDELIČKOJ KLISURI: Završetkom Koridora 10 simbolično se povezujemo sa Evropom
Dionis Restoran

BRNABIĆ U GRDELIČKOJ KLISURI: Završetkom Koridora 10 simbolično se povezujemo sa Evropom

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvuje danas, zajedno sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, članovima Vlade i predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom otvaranju južnog kraka Koridora 10, na trasi kroz Grdeličku klisuru.

Deonica kroz Grdeličku klisuru duga 26,3 kilometra, najzahtevnija deonica na Koridoru 10, završena je posle šest godina borbe sa prirodom, izgradnje 36 mostova i dva najduža tunela.

Brnabić se kod petlje Predejane obratila velikom broju predstavnika medija, naglasivši da je beskrajno srećna i ponosna na ovaj poduhvat.

Čestitam svim građanima Srbije jer je ovo za sve građane, ovo je veliki, istorijski dan. I simbolično, dan kada se mi povezujemo koridorom sa Evropom, gde nam je mesto, ali i dan koji treba da nam služi kao prekretnica za to da naša zemlja i narod završavaju stvari, da mi završavamo započete projekte, da ne odustajemo kada je najteže, poručila je premijerka.

Vučić je na trasi auto-puta kod Kosine 2, gde se ranije više puta obrušavao potporni zid, istakao da ova trasa Koridora 10 pokazuje da možemo da premostimo sve teškoće.

Ovo će biti prilika za dobar tranzitni saobraćaj, ali i za to da građani upoznaju svoju zemlju. Vlasina nije nikad bila bliža, svi mogu da upoznaju svoju otadžbinu. Ovaj autoput je simobl za to kako možemo da savladamo prepreke, istakao je predsednik.

On je uputio čestitke na ogromnom uspehu svima koji su učestvovali u tom projektu, ukazavši na to da auto-put nije važan samo zbog lepote već i zbog investitora koji će dolaziti, stranih i domaćih, zbog uštede novca i nižih transportnih troškova.

Pogledaj takodje

„Batut“: U Leskovcu danas potvrđena 3 nova slučaja Korona virusa – u ostalim opštinama u okrugu nema novoobolelih

Prema podacima Isntituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ u Leskovcu su potvrđena 3 nova …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *