hotel bell

Brestovac dobija novu, modernu pijacu

Meštani Brestovca uskoro će dobiti novu pijacu. Radovi na izgradnji objekta su već počeli i ,prema najavama, kompletno će biti završeni do kraja ovog meseca.

Investicija je vredna 2 miliona 200 hiljada dinara, a sredstva su obezbeđena iz gradskog budžeta. Izvođač je preduzeće „Investgradnja“ iz Leskovca.

– Pijaca će se prostirati na površini 420 kvadratnih metara i imaće 25 prodajnih mesta. U toku su radovi na izgradnji ograde u dužini od 90 metara, nakon toga uslediće izrada tampona, nanošenje šljunka, drobljenog agregata, postavljanje betonskih ivičnjaka, ugradnja betonskih ploča i velike i male kapije. U planu je i izgradnja trotoara, staza i parking prostora. Naša politika podrazumeva brigu o svakom građaninu, bez obzira na to da li on živi u samom gradu ili na periferiji, i zato osim centra Leskovca, uređujemo i sve druge mesne zajednice, izjavio je danas, u Brestovcu, gradonačelnik Goran Cvetanović.

– Komunikacija sa ljudima nam je veoma važna jer na taj način čujemo njihove ideje i primedbe, upoznamo se sa njihovim problemima i dajemo sve od sebe da ih rešimo. Tako smo, u razgovoru sa meštanima Brestovca saznali da im je potrebna nova pijaca, a to potvrđuje i mnogo veći broj zahteva od planiranog broja prodajnih mesta. Ova investicija je posebno značajna za poljoprivrednike, koji će na pijaci moći direktno da prodaju ono što proizvedu, rekao je Cvetanović.

On je podsetio da je, zahvaljujući lokalnoj samoupravi, Brestovac već dobio uređenu biblioteku, uslužni centar, dom kulture, sportski teren sa tribinama, saniran objekat vrtića i mobilijare. Zahvaljujući donaciji firme Tami-trejd iz Niša, izvršena je nadogradnja konaka crkve Presvete Bogorodice i uređeno je crkveno dvorište.

– Ono što je možda i najvažnije, dodao je Cvetanović, je to da je u toku izgradnja glavne vodovodne mreže od Živkova do Lipovice, čime će uskoro biti rešen problem vodosnabdevanja svih sela u Brestovačkom kraju.

Predsednik Mesne zajednice Brestovac, Ljubiša Stojković, zahvalio se lokalnoj samoupravi na brojnim projektima zahvaljujući kojima Brestovac polako izrasta u malu varošicu. Od nove pijace, korist neće imati samo Brestovčani, već i meštani svih okolnih sela, rekao je Stojković, izrazivši nadu da će u ovom kraju biti još investicija.

A. Jovanović

Check Also

MALI BEBI BUM! U Leskovcu rođeno osam beba u jednom danu

U porodilištu Opšte bolnice Leskovac u prethodna 24 časa rođeno je osam beba. Leskovac je …

Оставите одговор