Božićna razglednica iz Grčke – Volos i Trikala u prazničnom ruhu

Da Grčka ume da bude lepa i zimi,i da pored letenjeg užitka koji pruža turistima naročito sa juga Srbije, ima i u hladnim danima čime da se pohvali, pokazuje mini reportaža našeg novinara koji je čitaocima odlučio da pokaže manje poznate turističke gradove u Grčkoj – Volos i Trikalu koji su kako leti, prelepi i zimi i koji poseticioma približavaju čari novogodišnjih i Božićnih praznika.

Gradić – luka Volos nalazi se u središnjem delu Grčke, pored državnog puta Atina – Solun . Od Atine grad je udaljen 326 km, a od Soluna 215 km. Volos je glavni grad grčkog okruga Magnezija, u periferiji Tesalija, čiji je drugi grad po veličini i značaju, posle sedišta periferije, grada Larise.

Ovaj grad u vreme praznika tačnije od 28. novembra do 7. janura odiše novogodišnjim duhom a naročito Božićno selo koje u ove dane broji veliki broj posetioca.

Trikala i čuveni “Mlin vilenjaka” koji s prvom nosi naziv grčki Diznilend.

Mlin vilenjaka u Trikali je najveći božićni tematski park u Grčkoj. Nalazi se na samo 63 km od grada Larisa i 220 km od Soluna.

Prostor nudi puno zabave za decu i odrasle, uz besplatne aktivnosti i razne događaje koji traju tokom čitavog perioda njegovog rada. U parku se mogu naći slatkiši, raznovrsna hrana (suvlaki, burgeri, hot dog, palačinke, vafle, krofne) piće, kafa, kuvano vino, igračke…

Mlin vilenjaka sadrži Kuću Deda Mraza, Ledeno kraljevstvo, Carstvo slatkiša, Poštu vilenjaka, Fabriku čokolade, Bunar želja, Cvetno kraljevstvo, Čarobne pečurke, slikanje lica, itd. Osim ovih tu su i dodatne aktivnosti kao što su klizalište, vilenjaci, poslastičarnica vilenjaka, božićna pijaca i zabavni park.

Pejzaž vas vodi u bajkoviti svet koji već osam godina privlači više od milion posetilaca godišnje.

Check Also

Benzin skuplji za dva dinara

U narednih sedam dana, od danas, 12. aprila, do 19. aprila, očekuje se povećanje cena …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *