BOŽIĆNA ČESNICA ISPED LKC: Zlatnik pronašao Pavle, srebrnjake Nađa, Filip, Dušan, Despot, Kaja i Petra

Danas je na platou ispred Leskovačkog kulturnog centra, u organizaciji Turističke organizacije grada Leskovca i Moto-kluba „Leskovac“, u susret predstojećem Božiću, održano tradicionalno deljenje božićne česnice. Događaj je okupio mnogo mališana, a najsrećniji među njima dobili su zlatnik i šest srebrenjaka.

Događaju je prisustvovao i predsednik dr sci. med. Goran Cvetanović, a prisutnima se obratila Aleksandra Stojanović koja je svima prisutnima uputila božićnu čestitiku, uz reči:

„Danas, na Badnji dan, okupljamo se oko božićne česnice, svetog hleba pripremljenog u čast Hristovog rođenja, da se podsetimo najviših hrišćanskih vrlina – ljubavi, porodičnih vrednosti, sloge, humanosti. Lomljenje božićne česnice jedna je od najstarijih i najpoštovanijih tradicija na našim prostorima i zato godinama unazad organizujemo ovakvo druženje, da uz radost na dečjim licima dočekamo najveći hrišćanski praznik.

Neka sa ovom česnicom, kao i sa Badnjakom, u vaše domove uđe zdravlje, mir, sreća i blagostanje. Želim vam da Božić provedete u miru i slozi, okruženi najmilijima“.

Sveštenik Dejan Stanković je kazao:

„Ono što jeste bitno to je da u radosti, blagostanju, miru, zdravlju i veslelju provedemo i dočekamo Gospoda Hrista, i da svake godine se u nama iznova i iznova rađa ljubav, mir, poštovanje i tolerancija. Živi zdravi, blagosloveni Mir Božji, Hristos se rodi.“

Predsednik Moto kluba Leskovac Momčilo Mladenović se zahvalio što su Leskovčani došli u velikom broju, i čestitao Badnji dan, veče i Božić.

Zlatnik je izvukao Pavle Zdravković (8), a šest srebrnjaka izvukli su Nađa Cvetković (10), Filip Cvetković (8), Dušan Krstić (9), Despot Krstić (3), Kaja Kešelj (11) i Petra Stojanović (11).

Check Also

Istraživanje otkriva da snažni motori čine automobile podložnije nesrećama

Novim vozačima obično se savetuje da kupe jeftin automobil sa malim motorom kako bi stekli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *