Home / DRUŠTVO / Bojanka „Moja omiljena tetka “ predstavljena mališanima u Lipovici, Kutlešu, Šalnicu i Donjem Brijanju
hotel bell

Bojanka „Moja omiljena tetka “ predstavljena mališanima u Lipovici, Kutlešu, Šalnicu i Donjem Brijanju

Dom kulture u Brestovcu pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture uspešno je okončao projekat ,,Moja omiljena tetka“ bojanku.

U septembru i oktobru posetili smo isturena odeljenja OŠ,, Branko Radičević“ Brestovac, mesta Lipovica, Kutleš, Šarlince i Donje Brijanje, kao i predškolce u istim mestima i predstavili deci bojnaku rađenu po istoimenoj knjizi, o tetki Em i dečaku, koji su se i uživo družili sa decom.

Projekat je podržalo Ministarstvo kulture u 2021. godini sa 120.000 dinara, kao važan projekat u kome učestvuju osobe sa invaliditetom, a deci se na slikovit i zabavan način prikazuju njihovi problemi sa kojima se susreću u društvu.

Rezultat  je u da deca sad primećuju prepreke u vidu stepenika, visokih ivičnjaka i visokopodnih autobusa u kome ne mogu da se prevoze osobe u invalidiskim kolicima i prihvatuju razlike i njihovo uključivanje u sve sfere društvenog života.

„Zahvaljujemo se Mariji Lazarević autorki bojanke i ilustratoru Dušanu Cvetkoviću, kao i dečaku Jovanu Radovanoviću što smo zajedničkim snagama realizovali ovu ideju – navode iz DK Brestovac.

Check Also

Restrikcije vode u Kosmajskoj ulici, u naredna tri dana

Javno-komunalno preduzeće “Vodovod“ Leskovac, obaveštava potrošače da će, zbog povezivanja domaćinstava na novu vodovodnu mrežu, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *