Početna / DRUŠTVO / BOBIŠTE NAJBOLJA MESNA ZAJEDNICA Meštani uredili dečije igralište uz podršku Kancelarije za mlade
Dionis Restoran

BOBIŠTE NAJBOLJA MESNA ZAJEDNICA Meštani uredili dečije igralište uz podršku Kancelarije za mlade

U Bobištu je danas održana konferencija za medije povodom završetka uređenja dečijeg igrališta.

Akciju uređenja ovog igrališta predvodila je Mesna zajednica Bobište, uz podršku grada i Kancelarije za mlade preko projekta neformalne grupe „Mladi i aktivni“.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović istakao je primer Mesne zajednice Bobište kao najbolje i najaktivnije i podsetio na dosadašnja ulaganja u ovaj deo grada.

Asfaltiranje glavne ulice Nikola Đurića u dužini od 1350 metara je investicija vredna 16,5 miliona dinara, asfalitrana je Bosanska ulica u dužini 150 m i ono što je najbitnije ona vodi direktno do škole zato je bila i prioritet meštana MZ Bobište. Što se tiče škole, uvedeno je grejanje, uređeno je dvorište, uvedene su kamere, nameštene su klupice, ofarbana ograda posle 30 godina. Urađen je kanal u dužini od 366 metara, kana je proširen, produbljen,obložen jakim, teškim betonskim pločama. Vrednost investicje je 25 miliona dinara. Na autobuskim stajalištima postavljene su nastrešnice sa klupama,oglasne table, saobraćajni znakovi, ulica je obeležena – rekao je Cvetanović.

-Lokalna samuprava će nastaviti da ulaže u sve mesne zajednice na teritoriji grada ali ono što moram da naglasim, sami stanovnici moraju da se angažuju i zalažu. Pohvalio bih trud i zalaganje stanovnika mesne zajdnice Bobište koju mogu okarakterisati kao jednu od najboljih i poručio bih ostalima da slede primer. Mislim da bi mogli da uvedemo da na svaka tri meseca proglašavamo najbolu mesnu zajednicu. Ovo je dobar početak rada novog Saveta mesne zajednice, trebamo da damo zelenu zastavicu koja će da simbolizuje u naredna tri meseca najbolju mesnu zajednicu, a u ovom trenutku ova mesna zajednica dobija epitet najbolje u gradu,a ostali neka slede njen primer – istakao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Predsednik mesne zajednice Saša Stojanović rekao je da je od formiranja Saveta zamenjena rasveta u ovom naselju, uređene su sve neasfaltirane ulice i peskom popunjene rupe u ulicama gde je za to bilo potrebe, klackalice, ljuljaške i druge sprave na igralištu su ofarbane na igralištu , kao i klupice koje su popravnjene, sve klupice u naselju su popravljene, pokošena je trava na igralistima za decu i na autobuskim stajalištima….

-Mesna zajednica Bobište je pokrenula akciju prikupljanja plastike. Za sada su na dve lokacije postavljeni kontejneri za prikupljanje plastike. Imamo u planu da obezbedimo još nekoliko takvih kontejnera kako bi veći deo naselja bio pokriven. Naša zamisao je da reciklažom plastike obezbedimo sredstva koja će pomoći funkcionisanje mesne zajednice i koja ćemo moći da koristimo za uređenje samog mesta – naglasio je Stojanović.

Prisutnima se obratila i Milena Đurić u ime neformalnog udruženja „Mladi i aktivni“.

-Udruženje smo formirali pre dve godine kako bismo aplicirali za projekat „Aktiviraj se“ u organizaciji Kancelarije za mlade grada Leskovca. U ovom projektu mi smo videli mogućnost da obogatimo svoje mesto i da mladima iz našeg mesta pružimo primer kako samostalno uz pomoć dobre organizacije i volje mogu da sebi obezbede bolje i kvaletetnije okruženje. Prve godine aplicirali smo i napravili spravu za vežbanje na otvorenom. Ove godine putem ovog projekta nabavili smo betonski sto za stoni tenis i to je povod našeg današnjeg okupljanja. Uspeli smo kao neformalna grupa da samostalno obezbedimo veći deo sredstava i napravimo mini teren za odbojku na pesku – kazala je Milena Đurić.

Demonstraciju stonog tenisa i edukaciju prisustnih mališana obavila je državna reprezentativka Tatjana Mančić koja je najavila skori početak rada kluba i škole stonog tenisa u Leskovcu.

Pogledaj takodje

Online program Leskovačkog kulturnog centra od 26. do 30. maja

Na online repertoaru Leskovačkog kulturnog centra ove nedelje od 26. do 30. maja biće prikazana …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *