hotel bell

Besplatna obuka za roditelje – Bezbedno korišćenje digitalne tehnologije i uloga porodice

Vlada Republike Srbije uz podršku Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu pokrenula je projekat za uspostavljanje nacionalne platforme za prevenciju i suzbijanje nasilja koje uključuje decu pod nazivom “Čuvam te”.

Platforma na jednom mestu integriše sve potrebne aspekte temeljne prevencije i alate za suzbijanje nasilja koje uključuje decu. Nacionalna platforma ima za cilj koordiniciju i jačanje intersektorske saradnje svih nadležnih institucija u borbi protiv nasilja. Pored vršnjačkog nasilja koje je u fokusu ove platforme, ona predstavlja i alat koji će nam pomoći u borbi protiv nasilja prema svim zaposlenima u ustanovama obrazovanja i vaspitanja širom Srbije.

Na ovoj platformi, učenici, roditelji i nastavnici mogu da pronađu sve informacije koje se tiču vrste nasilja i postupanja u različitim situacijama. Posebno važan segment koji se nalazi na platformi jesu onlajn obuke za učenike, roditelje i nastavnike.

“Digitalna tehnologija nam je donela mnogo prednosti, ali i nesigurnosti. Da li znate šta vaše dete radi dok je na internetu? Znate li koje ga opasnosti vrebaju u onlajn svetu? Ova obuka će vam pomoći da prepoznate potencijalne pretnje po bezbednost vašeg deteta u onlajn svetu i da preduzmete prave korake, kako preventivno, tako i u slučaju da se digitalno nasilje dogodi.

-Saznaćete šta je digitalno nasilje.
-Otkrićete ko su internet predatori.
-Videćete šta porodica treba da preduzme u cilju zaštite deteta od pretnji u digitalnom svetu.
-Steći ćete korisna znanja i veštine kako da zaštitite dete – navode na platformi Čuvam te.

Obuka je potpuno besplatna i možete joj pristupiti već danas putem sledećeg LINKA. Obuke je osmislilo Ministarstvo prosvete i sadrže proverena znanja i veštine koje će podići kompetencije sve tri grupe na ovu temu. Platforma integriše interaktivne provere znanja, sistem nagrađivanja i obukama možete pristupiti u bilo koje vreme i sa bilo kog uređaja.

Check Also

Zaprašivanje komaraca odloženo zbog lošeg vremena

Najavljen početak borbe protiv komaraca odložen je zbog nepovoljnih vremenskih uslova za ovakvu vrstu posla. …

Оставите одговор