Početna / Opštine / Bojnik / BATUT: U Leskovcu 2 nova slučaja Korona virusa od 52 u Srbiji, da li Vranje postaje novo žarište ?
Bilbordi

BATUT: U Leskovcu 2 nova slučaja Korona virusa od 52 u Srbiji, da li Vranje postaje novo žarište ?

Prema podacima Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ u Leskovcu su potvrđena 2 nova slučaja Korona virusa.

Od ukupno 52 novoobolela u Srbiji, 2 osobe su iz Leskovca. Najveći broj pozitivnih je iz Vranja 11, slede Beograd i Niš sa po 7 zaraženih. U Boru i Raškoj registrovana su po 3 nova slučaja Covid 19.

U opštinama Vlasotince, Lebane, Bojnik, Medveđa i Crna Trava nije bilo novih slučajeva prema izveštaju koj se objavljuje svakog dana u 15 časova.

Time se broj obolelih u Leskovcu povećao na 388. Podsetimo, podaci Instituta „Batut“ i onih koje iznosi Zavod za javno zdarvlje razlikuju se zbog metodologije obrade podataka. „Batut“ obolele „raspoređuje“ prema matičnom broju, odnosno mestu prebivališta iz lične karte, dok lokalni regionalni instituti i zavodi za javno zdravlje registruju pozivine na Korona virus kojima je virus uzet na teritoriji za koju oni imaju nadležnost.

Tako Zavod za javno zdravlje Leskovac raspolaže podacima o rezultatima testiranja osoba čiji su uzorci uzeti u Leskovcu i Jablaničkom okrugu, dok se podaci Batuta odnose na Leskovčane koji žive ili rade u nekom drugom gradu u Srbiji.

O tome je Dnevnik Juga pisao pre 5 dana:

Pogledaj takodje

Od danas vakcinisanje samo u zakazanim terminima, na osnovu prijave na sajtu Euprava ili preko kontakt centra

Vlada Republike Srbije saopštila je da će od utorka, 26. januara na svim punktovima za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *