hotel bell

Asistivna oprema za učenike leskovačkih osnovnih škola i decu iz Predškolske ustanove

Predstavnici 7 osnovnih škola i Predškolske utakmice “Vukica Mitrović” dobili danas asistivnu opremu u okviru projekta u kojem je jedan od partnera i UNICEF.

 

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti Suzana Stanković Ilić uručili su danas, učenicima leskovačkih osnovnih škola i mališanima Predškolske ustanove, asistivnu opremu, koju je grad Leskovac dobio u okviru projekta „Unapređenje profesionalne podrške u zajednici – važan korak u inkluziji dece u obrazovanju”.

– Grad Leskovac je prošle godine potpisao Ugovor o dodeli sredstava sa Centrom za socijalnu politiku Beograd, koji ovaj program sprovodi u partnerstvu sa UNICEF-om, i tako postao jedan od 10 odabranih gradova i opština u kojima se projekat realizuje. Komisija za dodelu sredstava je dala saglasnost na predloženi spisak interresorne komisije za nabavku pomagala i didaktičkih sredstava, saopštio je gradonačelnik Goran Cvetanović.

U svečanoj Sali grada, asistivna oprema uručena je predstavnicima 7 osnovnih škola i Predškolske ustanove “Vukica Mitrović”, u ukupnoj vrednosti od 400 hiljada dinara, što je polovina sredstava koja je grad dobio za ovaj projekat. Druga rata biće isplaćena po usvajanju prvog finansijskog izveštaja korisnika. Grad Leskovac nastoji da, realizacijom različitih aktivnosti ostvari bolje uslove za socijalnu integraciju i socijalizaciju, za podsticanje empatijskog ponašanja i osetljivost za potrebe dece sa razvojnim teškoćama i razvijanje tolerancije na različitosti, rekao je gradonačelnik.

Nastojimo da kroz ovakve i slične projekte i roditelji steknu pozitivno iskustvo o mogućnostima njihove dece i spremnosti za zajednički život sa vršnjacima i drugim ljudima, dodao je. Za finansiranje celokupnog sistema socijalne zaštitem iz gadske kase će u ovoj godini biti izdvojeno 116 miliona dinara, što je za 30 posto više nego u 2015-oj. Veća su i izdvajanja za sufinansiranje projekata u oblasti socijalne zaštite. U prošloj godini, ona su iznosila 18, a u ovoj ukupno 35 miliona dinara, podsetio je Cvetanović.

A. Jovanović

Check Also

U ponedeljak kreće prijava za upis mališana u leskovačke vrtiće

Predškolska ustanova “Vukica Mitrović” raspisala je Javni konkurs za prijem dece na celodnevni boravak uPU …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *