hotel bell

Asfaltirana ulica 28. marta – ulaz u grad u novom ruhu

Ulica 28. marta od raskrsnice sa ulicom Strahinjića Bana do nadvožnjaka i ulice Nikole Pašića dobila je potpuno novi izgled.

Investicija vredna 27,5 miliona dinara u potpunosti je promenila izgled ovog dela grada ali i samog ulaza u grad jer je za većinu posetilaca upravo ova ulica ta koja ih vodi do centra Leskovca.

Ukupna dužine asfaltiranog dela ulice je više od 650 metara sa uredjenim trotoarom, uz prethodno zamenjenu vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

– Ovo je najveća investicija kada je u pitanju periodično održavanje naših ulica, odnosno puteva. Ulica je duga 650 metara, a ono što je najbitinije je da smo pre završetka ulice završili vodovodnu i kanalizacionu mrežu, prošao je i gasovod, podsetiću vas da smo napravili novu stanicu od 1,3 miliona evra i 35 podstanica od po 10.000 evra, da bi imali daljinsko kvalitetno grejanje. Kada smo rešili kompletno podzemne instalacije krenuli smo da uradimo odvodnjavanje, električnu energiju i kao što vidite savremeni kolovoz. U toku dana bi trebali da budu završeni radovi. Ovo je uvek bila glavna ulazna kapija za naš grad i kao što smo obećali da ćemo sve pristupne puteve da rešavamo prema našem gradu, kao što ćemo ove godine čim završimo vodovodnu i kanalizacionu mrežu da asfaltiramo i Mlinsku ulicu i da je dovedemo u ovakvo stanje. Mislim da grad pooprima lep izgled i epitet dobrog i kvalitetnog mesta za život – rekao je gradonačelni Leskovca dr Goran Cvetanović.

Direktor JP Direkcija za urbanizam i izgradnju Milenko Milenković je govorio o ulaganjima i planovima za ovu godinu.

– Posle instalacija u zemlji, uredili smo i trotoar i kolovoz sve do ulice Nikole Pašića. Naredne nedelje krećemo sa periodičnim održavanjem za 2016. godinu. Uradili smo projetno tehničku dokumentaciju, deo tendera je sproveden a deo je u postupku. Grad je posredstvom Direkcije za te namene opredelio 56 miliona dinara. Najznačajniji i najveći projekat iz periodičnog održavanja u ovoj godini je Milnska ulica gde trenutno Vodovod radi na rekonstrukciji instalacija. Biće postavljena i u ovoj i u Mlinskoj ulici novam savremena led rasveta – kaže direktor JP Direkcija za urbanizam i izgradnju Milenko Milenković.

Check Also

Uhapšen nasilnik: Silom uvukao devojku u kola, udarao je i stezao za vrat

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Medveđi uhapsili su O. P. (2000), za koga se sumnja …

Оставите одговор