Početna / EKONOMIJA / Ambasador Hjong-ćan Če posetio Leskovac: Korejanske kompanije zainteresovane za otvaranje novih pogona

Ambasador Hjong-ćan Če posetio Leskovac: Korejanske kompanije zainteresovane za otvaranje novih pogona

Povodom obeležavanje 30 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Republike Srbije i Republike Koreje, njegova ekselencija Hjong-Ćan Če danas je posetio Leskovac, kako bi svečano otvorio festival korejanskih filmova u Leskovačkom kulturnom centru.

Korejanski ambasador objasnio je da je festival osmišljen kako bi se građanima Srbije približila kultura i običaji Republike Koreje, te da je Leskovac odabran iz razloga što je veza između Koreje i Srbije postala čvršća otvaranjem južnokorejske kompanije „Jura“ baš u ovom gradu. Po njegovim rečima, poučene pozitivnim iskustvom u Leskovcu, mnoge druge korejske kompanije su pokazale interesovanje za otvaranje svojih ogranaka u Srbiji, odnosno Leskovcu, pa je dogovoreno da će o tome biti reči u budućnosti. Bilo je reči i o eventualnoj izgradnji četvrte fabrike „Jura“ u Leskovcu.

Gradonačelnik Leskovca je ovom prilikom istakao da je zahvaljujući saradnji koju grad ima sa korejanskom kompanijom „Yura“ privredni ambijent grada unapređen.

„Privredna i ekonomska saradnja između Koreje i Srbije je učvršćena otvaranjem tri fabrike, odnosno proizvodna pogona korejske kompanije „Jura“ koja uspešno posluje u našem gradu i zapošljava oko 3000 Leskovčana. Zahvaljujući uspešnom poslovanju ove društveno-odgovorne kompanije privredni ambijent u Leskovcu je mnogostruko unapređen. Korektan odnos prema zaposlenima i briga o lokalnoj zajednici u kojoj posluje pod sloganom „Ljubav prema čoveku i zemlji“ je ono što je „Jura“ ponela iz Republike Koreje. U prilog tome je ide i činjenica da je vrednost „Jurinih“ donacija zdravstvenim i obrazovnim ustanovama na teritoriji grada prelazi cifru od 22 miliona dinara” – rekao je Cvetanović.

Pogledaj takodje

POKRENI ŽIVOT: Ogrevno drvo za dve romske porodice iz Leskovca

Kako su nam stigli hladni dani Humanitarna organizacija „Pokreni život“ iz Leskovca donirala je dvema …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *