Akcija skupljanja smeća na 4 lokacije u Vlasotincu: Akciju udruženja “Sevap” podržala lokalna samouprava

U Vlasotincu su danas na četiri lokacije građani skupljali smeće, u okviru akcije Zavrnimo rukave, koja se na nivou Srbije održava na 50 loakcija.

Na lokalu je akciju organizovalo udruženje Sevap, a opština Vlasotince priključila se akciji obezbeđivanjem džakova, maski i rukavica. Odvoz smeća organizovaće JKP Komunalac.

– Čistimo ceo potez Vlasine kroz kej, potez Staro groblje – Maričkino – staza zdravlja, dolinu i groblje. Prikupili smo potrebne saglasnosti. Morali smo da se zbog epidemiološke situacije potrudimo da ne pravimo velike gužve. Plan je da se na svakoj lokaicji krene sa obe strane i da se sretnemo negde na sredini. Prilično smo iznenađeni koliki se broj ljudi javio i organizovao. Svi zajedno moramo da radimo na tome da nam životna sredina bude čista jer svo smeće koje je donela poplava smo svi mi negde napravili – rekla je Nađa Petrović, koordinator projekta ispred udruženja Sevap.

Osim pojedinaca, akciji su se pridružili i članovi drugih udruženja i sportskih klubova. Grupa pojedinaca čistila je i rečni nanos iznad mlina.

Check Also

Iz gradske kase isplaćeno 14,1 miliona dinara za dečija igrališta, dnevnice odbornika, obrazovanje, jubilarne nagrade i solidarnu pomoć

Danas je iz budžeta grada Leskovca isplaćena suma u iznosu od 14.102.229 dinara. Grad Leskovac …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *