Početna / EKONOMIJA / AGROLIDER 11. PUT: Savetovanje i predavanja za poljoprivrednike u Leskovcu
Reklama

AGROLIDER 11. PUT: Savetovanje i predavanja za poljoprivrednike u Leskovcu

U svečanoj sali „Dinois“ u Leskovcu danas se održava tradicionalno, 11. po redu Savetovanje za poljoprivrednike „Agrolider.

Veliki broj poljopivrednika iz Leskovca i Jablaničkog okruga ima priliku da odsluša stručna predavanja, ali i da se u direktnom kontaktu sa predstavnicima kompanija koja proizvode seme, pesticide i sve ostalo što je potrebno za uspešnu proizvodnju opredele za dalji razvoj svog poljoprivrednog gazdinstva.

-Posle 11 manifestacija, ovo je 7. povrtarska a bile su i 4 voćarske, na putu smo da postanemo nezaobilazni deo u razvoju poljoprivredne proizvodnje na jugu Srbije. Ovde se susreću proizvođači sa stručnjacima, ovde se susreću kolege i uvek se sazna nešto novo što moće da se primeni u praksi – rekao je Goran Tasić iz agencije „Agrolider“ jednog od organizatora ovog skupa.

Lokalna smaouprava podržala je u ove godine skup posvećen unapređenju poljorpivredne proizvodnje.

-Današnje savetovanje za poljoprivrednike predstavlja mesto gde s enosioci poljoprivrednog gazdinstva mogu infomisati o najnovijim dostignućima u oblasti poljopivrede. Zato i ne čudi što je priustvo ovoliko ljudi. Leskovac podržava poljopivredne proizvođača i iz tog razloga se iz buzdžeta grada svake godine izdvaja sve više sredstava za poljoprivredu: ove godine 90 a sledeće 100 miliona dinara. Tu treba dodati sredstva za subvencije a ove godine mso obuhvatili 777 poljoprivrednih proizvođača i već u subotu i nedelju ćemo poljoprivrednicima u Vuču i Grdelici podeliti subvencije. Nastavićemo sa procesom komasacije i krčenjem atarskih puteva i daljim ulaganjima u savremenu proizvodnju – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović koji je otvorio 11. Agrolider.

Pogledaj takodje

U 4 Covid centra na jugu Srbije hospitalizovane 592 osobe, 10 pacijenata na respiratoru – U KC Niš preminule 2 osobe

Uprava Kliničkog centra Niš saopštila je podatke o epidemiološkoj situaciju na jugu Srbije. U Covid …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *