Početna / EKONOMIJA / AGROLIDER 11. PUT: Savetovanje i predavanja za poljoprivrednike u Leskovcu

AGROLIDER 11. PUT: Savetovanje i predavanja za poljoprivrednike u Leskovcu

U svečanoj sali „Dinois“ u Leskovcu danas se održava tradicionalno, 11. po redu Savetovanje za poljoprivrednike „Agrolider.

Veliki broj poljopivrednika iz Leskovca i Jablaničkog okruga ima priliku da odsluša stručna predavanja, ali i da se u direktnom kontaktu sa predstavnicima kompanija koja proizvode seme, pesticide i sve ostalo što je potrebno za uspešnu proizvodnju opredele za dalji razvoj svog poljoprivrednog gazdinstva.

-Posle 11 manifestacija, ovo je 7. povrtarska a bile su i 4 voćarske, na putu smo da postanemo nezaobilazni deo u razvoju poljoprivredne proizvodnje na jugu Srbije. Ovde se susreću proizvođači sa stručnjacima, ovde se susreću kolege i uvek se sazna nešto novo što moće da se primeni u praksi – rekao je Goran Tasić iz agencije „Agrolider“ jednog od organizatora ovog skupa.

Lokalna smaouprava podržala je u ove godine skup posvećen unapređenju poljorpivredne proizvodnje.

-Današnje savetovanje za poljoprivrednike predstavlja mesto gde s enosioci poljoprivrednog gazdinstva mogu infomisati o najnovijim dostignućima u oblasti poljopivrede. Zato i ne čudi što je priustvo ovoliko ljudi. Leskovac podržava poljopivredne proizvođača i iz tog razloga se iz buzdžeta grada svake godine izdvaja sve više sredstava za poljoprivredu: ove godine 90 a sledeće 100 miliona dinara. Tu treba dodati sredstva za subvencije a ove godine mso obuhvatili 777 poljoprivrednih proizvođača i već u subotu i nedelju ćemo poljoprivrednicima u Vuču i Grdelici podeliti subvencije. Nastavićemo sa procesom komasacije i krčenjem atarskih puteva i daljim ulaganjima u savremenu proizvodnju – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović koji je otvorio 11. Agrolider.

Pogledaj takodje

Gradonačelnik Cvetanović čestitao slavu Sveti Jovan

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović čestitao je danas krsnu slavu Sveti Jovan. -Svim sugrađanima koji …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *