Kalančetov memorijal u znaku Teniske akademije Živković

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Sa leva na desno: prva na slici je Emilija Zdravković, zatim Nikola Cvetanović, Stefan Skobelev i Anja Stanković – finalisti

Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) je tokom vikenda održan tradicionalni Kalančetov memorijal.

Dragomir Kalanović (čika Kalanča) se smatra jednim od zaslužnih za razvoj tenisa u Nišu. Obavljao je odgovorne dužnosti u savezima bivše Jugoslavije, a kasnije i u Teniskom savezu Srbije. Sarađivao je sa Monikom Seleš, Slobodanom Živojinovićem, Goranom Ivaniševićem, Goranom Prpićem i mnogim drugim asovima belog sporta. Turnir se igra u njegovu čast, a radi se o turniru prve kategorije za teniserke i tenisere do 16 godina.

I u konkurenciji teniserki i tenisera se igralo TAŽ finale, teniserka niške akademije  je zauzela i treće mesto. Kod teniserki je bila repriza prošlogodišnjeg finala. Teniserka Emilija Zdravković (TAŽ) je osvojila šampionsku titulu. Ona je u finalu bila bolja od klupske drugarice Anje Stanković sa 2:0 u setovima (6/3, 6/1). Jovana Nikolić je i ove godine zauzela treće mesto, takođe teniserka niške akademije. Šampion u muškoj kategoriji je Nikola Cvetanović (TAŽ), on je u finalu savladao Stefana Skobeleva (TAŽ) sa 2:0 (6/3, 6/3).

Značajne rezultate tokom proteklog vikenda su postigli su i teniserke i teniseri Teniske akademije Živković u kategoriji do 10 i 12 godina. Jevrosima Mitić je osvojila Otvoreno prvenstvo Niša na terenima TK Kostić u konkurenciji do 12 godina, ona je u finalu bila bolja od klupske drugarice Nine Krstić, a treća je bila Anastasija Cvetković (TAŽ). Kod tenisera na istom turniru najbolji rezultat je ostvario Luka Stanković (TAŽ), on je stigao do vicešampionske titule. Na turniru u Beloj Palanci za tenisere i teniserke do 10 godina zapažene rezultate su ostvarili Matija Stojanović (drugo mesto), Hana Ilić (drugo mesto) i Danica Marjanović (treće mesto).

Check Also

Produžen rok za prijavu za besplatne udžbenike do 26. aprila

Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije produžilo je rok do 26. aprila za prijavu za besplatne …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *