Leskovačkoj bolnici, od Ministarstva zdravlja, 30 najsavremenijih kreveta

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Ministarstvo je za 15 kliničko-bolničkih centara, Instituta i specijalizovanih zdravstvenih ustanova kao i za 34 opšte bolnice u Srbiji, obezbedilo 2.000 najsavremenijih bolničkih kreveta i bolničkih nosila, za čiju nabavku je izdvojeno više od pet miliona dolara

Leskovačka bolnica dobila je 30 kreveta, 20 za poluintenzivnu i 10 za intenzivnu negu.

– Radi se o ležajevima poslednje generacije, koje će dobiti neurologija, hirurgija, urologija, ginekologija i Koronarna jedinica u opštoj bolnici, odnosno Odeljenje palijativne nege u Vlasotincu. Iz Ministarstva je stigao i upit o našim potrebama, kako bismo, prilikom sledeće nabavke, takođe bili sagledani. Tražili smo još 20 kreveta, čime ćemo zadovoljiti osnovne potrebe za krevetima, kaže, u izjavi za Dnevnik juga, direktor Nebojša Dimitrijević.

Ministarstvo zdravlja čini sve kako bismo u uslovima pandemije, ne samo očuvali stabilnost i funkcionalnost zdravstvenog sistema, već ga, koliko god je to moguće, dodatno unapredili. Pandemija traje već skoro dve godine, priliv pacijenata u bolnice i domove zdravlja je pojačan, otežan je položaj ne-kovid pacijenata, stoga će 2.000 najsavremenijih medicinskih kreveta, namenjenih upravo tim pacijentima, dodatno podići nivo zdravstvene nege u našim bolnicama, istakao je ministar zdravlja, Zlatibor Lončar.

Check Also

Za Leskovac zajedno traži smenu direktorke Vodovoda

Lider Grupe građana Za Leskovac ZAJEDNO dr Nenad Zdravković zatražio je danas na konferenciji za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *