Borini pozorišni dani 21. oktobra u Vranju

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Tradicionalni pozorišni festival ,,Borini pozorišni dani”, koji se već 38 godina organizuje u čast velikana srpske književnosti Borisava Stankovića, počinje u nedelju 21. oktobra.

Na konferenciji  za medije održanoj tim povodom gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković je istakao da lokalna samouprava intenzivno radi na završetku rekonstrukcije zgrade pozorišta.

,,U tome imamo podršku predsednika države Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić. U toku je druga faza rekonstrukcije, nakon čega ćemo krenuti sa opremanjem. Naši napori na poboljšanju kulturne scene, ogledaju se i u činjenici da je budžet ovogodišnjeg festivala najviši u poslednjih pet godina, i iznosi oko 2,2 miliona dinara. Grad Vranje izdvaja 1,5 milion dinara, a preostali deo partneri i prijatelji festivala”, naglasio je gradonačelnik dr Milenković. O programu ,,Borinih pozorišnih dana” govorila je i gradska većnica Zorica Jović istakavši da će i ove godine na repertoaru biti i predstava za najmlađe.,,Prošle godine smo na inicijativu gradonačelnika krenuli sa tom praksom i ona se pokazala izuzetno dobrom. Vodili smo računa i o ceni ulaznica, i pojedinačna iznosi 500 dinara, a komplet 2.000. Maksimalno ulažemo napore da završimo zgradu pozorišta i iskoristila bih ovu priliku da se Vojsci zahvalimo na podršci”, istakla je većnica Zorica Jović. 

“Borine pozorišne dane” otvoriće vranjski ansambl premijerom predstave ,,Božji ljudi” u režiji Nataše Radulović. ,,Vranjsko pozorište najbolje je u ovom delu Srbije. Osećam senzibiletet Bore Stankovića, koji je bez sumnje prognozirao ono što se dešava danas. Zadržali smo taj duh i dodali savremeni pristup”, istakla je rediteljka Radulović. Na konferenciji je govorio i direktor pozorišta Bora Stanković Nenad Jović rekavši da će publika u Vranju biti u prilici da vidi ostvarenja profesionalnih pozorišta, a da neće izostati i prateći programi. Moto ovogodišnjeg festivala je ,,Pozorištem do Pozorišta”.

Check Also

Sećanje kroz darivanje -Učenici iz Bojnika u znak sećanja na svoje drugare iz Ribnikara organizovali uskršnji bazar

Učenici Tehničke škole “Boško Krstić” iz Bojnika i njihovi predmetni profesori Tatjana Stanković i Dragan …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *