Home / DRUŠTVO / ZZJZ Leskovac podelio nagrade leskovačkim mališanima sa najboljim radovima
hotel bell

ZZJZ Leskovac podelio nagrade leskovačkim mališanima sa najboljim radovima

U okviru kampanje vezane za obeležavanje Svetskog dana bez duvanskog dima i završne manifestacije povodom 29. Nedelje zdravlja usta i zuba, danas su u prostorijama ZZJZ Leskovac podeljene nagrade deci sa najboljim radovima.

Cilj ove kampanje je da se ukaže na važnost zdravlja pluća za postizanje ukupnog zdravlja i posledice pušenja na zdravlje pluća, na veliki broj smrtnih slučajeva i plućnih bolesti izazvane duvanom.

Na konkurs „Zaštitimo se od duvana” pristiglo je 50 likovnih i literarnih radova iz dva vrtića, šest osnovnih škola i četiri opštine Jablaničkog okruga.

U predškolskom uzrastu su nagrađene Nađa Stamenković (prva nagrada) i Dunja Stevanović (druga nagrada) iz vrtića „Lane“, dok je treća nagrada otišla u ruke Lazara Milićevića iz PU „Mladost“, Medveđa. 

Na drugom konkursu „Oralno zdravlje čuvamo od najranijeg uzrasta” je pristiglo 90 likovnih i šest literarnih radova iz četiri predškolske ustanove i osam osnovnih škola. Nagrađeni na likovnom konkursu u predškolskom uzrastu su Nikolija Petrović (Dečji vrtić „Lane“), Slađana Bećirović (PPG OŠ „Petar Tasić“) i Lazar Milićević (PU „Mladost“ Medveđa)

Check Also

U Leskovcu obeležen Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima

U Omladinskom klubu grada Leskovca u organizaciji Lokalnog koordinacionog tima za zaštitu žrtava trgovine ljudima Leskovac, obeležen …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *