Home / DRUŠTVO / Završni radovi na izgradnji obilaznice oko Svetoilijskog groblja
hotel bell

Završni radovi na izgradnji obilaznice oko Svetoilijskog groblja

Svetiilijsko groblje se prostire na velikoj površini od oko 20 hektara, a ovih dana se izvode završni radovi na izgradnji obilaznice čija je vrednost 22,8 miliona dinara.

„Radovi obuhvataju izgradnju kanalizacione mreže i saobraćajnice u dužini od 406 m.Pored ovih radova urađeni su i potporni zidovi koji su bili neophodni kako bi se izgradila saobraćajnica. Početkom naredne nedelje biće završni radovi i na drugoj trasi koja je takođe predmet ovog ugovora – kazao je direktor direkcije za Urbanizam i izgradnju Novica Nikolić.

Vladimir Sinadinović direktor JKP“ Komunalc“ govorio je ovom prilikom i o raovima ali i o održavanju ovog groblja koje je pod ingerencijom ovog preduzeća.

„Pre nepunih 10 dana izvedeni su radovi na uređenju staza u dužini od 750 metara od čega je 210 metara popločano behaton pločama a ostatak je asfaltiran. Za te namene izdvojena je suma od od 5,6 miliona dinara. Imajući u vidu da su ovi radovi izvedeni po treći put ukupna dužina novo uređenih staza iznosi oko 2.000 metara i ukupno je uloženo 18 miliona dinara. Pored staza javno komunalno preduzeće je radiolo i na uređenju kapele, adaptirana je unutrašnjost objekta, napravljena rampa za pristup osoba sa invaliditetom, zamenjena stolarija izvršena sanacija fasadev – kazao je ovom prilikom direktor Sinadinović.

Check Also

Raspisan javni poziv za interno raseljena lica

Grad Leskovac – Savet za migracije – Komisija za izbor korisnika za poboljšanje uslova stanovanja …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *