Home / DRUŠTVO / Za žig „Čuvarkuća“ prijavljeno 70 proizvoda iz različitih oblasti
hotel bell

Za žig „Čuvarkuća“ prijavljeno 70 proizvoda iz različitih oblasti

Prošlo je tek mesec dana od početka akcije ‘’Stvarano u Srbiji’’, a Privrednoj komori Srbije, zahtev za žig ‘’Čuvarkuća’’, već su podnele brojne kompanije za 70 svojih proizvoda. Potvrdu kvaliteta moći će da dobiju svi produkti  stvoreni u Srbiji od najmanje 80 posto domaćih resursa.

Za kolektivni žig ‘’Čuvarkuća’’ što je potvrda natprosečnog kvaliteta, na niovu ili iznad uvoznih proizvoda iz iste kategorije, prijavljeno je 70 produkata iz različitih oblasti, od hemijskih i farmaceutskih, do prehrambenih. Zamisao je da se podrže domaći proizvodi, stvoreni u našoj zemlji, od domaćih resursa, našom energijom i kreativnošću.

Strani brendovi, takodje, mogu da budu ‘’čuvarkuće’’, jer poreklo vlasništva kompanije nije ograničavajući faktor, ali je bitno da proizvod ispunjava uslove u pogledu kvaliteta i porekla resursa. Domaćim će se smatrati ako su proizvedeni u lokalnoj zajednici, od domaćih materijala, sirovina, uz rad, znanje i kreativnost iz Srbije.

Postupak dobijanja žiga traje 45 dana i on važi tri godine, sa mogućnošću resertifikacije. Detaljne informacije dostupne su na sajtu projekta  www.stvaranousrbiji.rs.  

S.Ć.

Check Also

„VUKOVI“ UBEDLJIVI U ZRENJANINU: Proleter – Dubočica 23:29

Rukometaši Dubočice 54 ubedljivo su večeras na gostovanju u Zrenjaninu pobedili domaći Proleter rezultatom 23:29 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *