Home / DRUŠTVO / Za dva dana 5.000 građana se prijavilo za obaveštenje o PCR testu
hotel bell

Za dva dana 5.000 građana se prijavilo za obaveštenje o PCR testu

U Srbiji vlada veliko interesovanje za informacije o PCR testu, a da je tako pokazuje činjenica da se u prethodan dva dana čak 5.000 građana prijavilo za ovu uslugu putem portala eUprava.

„U ovoj fazi smo omogućili da se građani prijavljuju za notifikaciju, a za par dana očekujem da ćemo pustiti unapređenu verziju, što će omogućiti da oni koji se testiraju kod lekara ostave i svoj imejl ili broj mobilnog telefona, preko kojih će biti obavešteni kada test bude završen, rekao je direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović.

Prema njegovim rečima, prijavljivanje za ovu uslugu je preko dva-tri klika na portalu eUprave, odnosno na adresi euprava.gov.rs, gde se unose JMBG i imejl adresa, a opciono i broj mobilnog telefona.

„Mnogi građani nisu znali da li su im gotovi rezultati PCR testa, odlazili su do ambulante, a sada na jednostavan način, nakon prijave na ovu notifikaciju, dobijaju imejl onog momenta kada je gotov test ili ako žele SMS poruku, objasnio je Jovanović.

Direktor Kancelarije je ukazao na to da poruka ne sadrži podatak o tome da li je rezultat pozitivan ili negativan, već samo da je završen.

Prema njegovim rečima, građani koji žele da elektronskim putem dođu do rezultata svog PCR testa, to mogu da urade preko portala eZdravlje, na adresi e-zdravlje.gov.rs.

Jovanović je objasnio da građani moraju lično da se uloguju pošto su u pitanju poverljivi medicinski podaci, uz napomenu da tu mogu da vide i sadržaj svog PCR testa, odnosno da li su pozitivni ili negativni.

Check Also

U Covid bolnici preminuo još jedan Leskovčanin, na kiseoniki 51 pacijent

U leskovačkoj Covid bolnici u poslednja 24 časa umro je još jedan Leskovčanin od posledica …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *