Početna / DRUŠTVO / Vučić: Nema novih mera, oštro ćemo sankcionisati one koji ne poštuju propise
hotel bell

Vučić: Nema novih mera, oštro ćemo sankcionisati one koji ne poštuju propise

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas posle sastanka sa direktorima Covid bolnica da za sada neće biti novih mera, ali da će insistirati na pooštravanju kontrole primene postojećuh mera.

Vučić je najavio da bi o novim merama mogao da se izjasni Krizni štab koji će zasedati do kraja nedelje.

-Veoma oštro ćemo sankcionisati one koji ne poštuju već uvedene mere i to ćete u danima koji su pred nama moći da vidite. Drugi izbor nemamo. Ne možemo da zatvorimo ekonomiju, život, ali ono što je apsolutno minimalno će morati da se poštuje – rekao jepredsednik Vučić na konferenciji za medije.

Predsednik je rekao danas da u Srbiji još nije situacija za paniku, ali je za brigu, jer je sve više ljudi na respiratorima i u bolnicama. On je na konferenciji za novinare istakao da, u poređenju sa drugim zemljama u svetu i u regionu, stvari i dalje držimo pod kontrolom, ali da moramo biti ozbiljniji u sprovođenju postojećih mera.

Vučić je naveo primere Slovenije i Hrvatske i naveo da bi ako bi se brojevi preneli to bi u Srbiji proporcionalno prema broju stanovnika značilo da u Srbiji ima 4.000 i 9.000 novozaraženih ili 55 mrtvih, On je takođe izrazio zahvalnost svima koji poštuju mere, pa makar i upola i to je, kako je kazao, nešto.

Vučić je na konferenciji posle sastanka sa direktorima bolnica rekao da Srbija ne želi da uvodi zabranu kretanja i policijski čas, osim ako ne bude došla do ivice ambisa, jer želi da sačuva ekonomiju. Predsednik Srbije je rekao da je u Parizu uveden policijski čas od 21 sat do 6 ujutru, da Češka to danas uvodi za celu teritoriju, primetivši da se, kad je to Srbija na početku epidemije radila, govorilo da je to nedemokratski potez, a danas je vrhunac demokratije. Rekao je da Srbija ne želi da uvodi zabranu kretanja kako bi se očuvala ekonomija, navodeći da je to pokušao i danas u razgovoru sa lekarima da objasni.

Pogledaj takodje

Šansa za roditeljstvo i porodicu: 20 porodica iz Leskovca čeka priliku za usvojenje deteta

Usvojenje deteta je pleminiti čin i kao takav zašlužuje pažnju i podršku društva. Na ovaj …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *