Početna / DRUŠTVO / VOZAČI I PEŠACI OPREZ! Zbog radova na izgradnji trga trotoar od Robne do Modne kuće zatvoren za pešake
hotel bell

VOZAČI I PEŠACI OPREZ! Zbog radova na izgradnji trga trotoar od Robne do Modne kuće zatvoren za pešake

Pešaci se kreću kolovozom, tačnije krajnjom desnom trakom Bulevara oslobodjenja, glavnom i najprometnijom saobraćajnicom u gradu, dok im u susret dolaze brojni automobili, autobusi i kamioni.

Takvu sliku smo danas u podne zatekli u centru grada i pravo je čudo da neko nije nastradao. Naime Preduzeće “Bauwesen“, koje izvodi radove na rekonstrukciji trga, pomerilo je zaštitnu ogradu tik do kolovoza,  ne ostavljajući pešacima ni santimetar njima namenjene staze. Navikli da tuda prolaze, oni su sišli na kolovoz, ugrožavajući tako saobraćaj i dovodeći u opasnost i svoj i tudje živote.

Direktor Javnog preduzeća “Urbanizam i izgradnja“, Novica Nikolić, koga smo ovim povodom kontaktirali, kaže da izvodjač nije uradio ništa za šta nije ovlašćen, te da je zaštitna ograda još na početku radova trebalo da bude tako postavljena, ali da je učinjen ustupak pešacima.

-Slažem se da je nebezbedno, ali zašto se pešaci kreću kolovozom, a ne koriste trotoar s druge strane ulice. Svako mora da brine o svojoj bezbednosti i ne razumem sve koji na ovaj način dovode sebe i druge u opasnost – kaže Nikolić.

Autobusko stajalište preko puta nekadašnje Modne kuće, premešteno je, prema rečima Saše Bukumirića, šefa sektora za saobraćaj u Odeljenju za komunalno-stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu, tridesetak metara dalje i sada je preko puta Hotela Beograd. Gradjani koji koriste gradski prevoz  znači nemaju potrebu da se, na putu do njega kreću kolovozom, nego treba da koriste suprotni trotoar i preko jednog od dva pešačka prelaza stignu do stanice, ističe Bukumirić.

S. Će.

Pogledaj takodje

Dečje odeljenje leskovačke biblioteke i zvanično otvoreno nakon rekonstrukcije

U građevinske radove, nabavku polica, nameštaja i opreme uloženo je milion i 4oo hiljada dinara …

Jedan komentar

  1. Stari gospodin

    Ljudi rade po propisu stavili tablu za pismene da koriste drugu stranu. A za ove sto hodaju po kolovozu sakriti policajca kao sto rade u Nemackoj i da pise samo kazne na najhrabrije pesake.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *