hotel bell

Vlasotince: Potpisani ugovori za solarne panele

Predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović potpisao je ugovore sa građanima koji su dobili subvencije za ugradnju solarnih panela. Na Konkurs za sufinansiranje mera energetskeefikasnosti ugradnjom solarnih panela u 2022.godini podneto je šest prijava, dve nisu imale potpunu dokumentaciju, a četiri su bile validne. Vlasnici tih domaćinstava dobili su po 420 hiljada dinara subvencije.

-Na raspolaganju su bila dva miliona dinara. Milion je dalo Ministarstvo građevinarstva saobraća i infrastrukture i milion je izdvojeno iz budžeta opštine Vlasotince.Ovo je prva godina da smo sufinansirali panele. Pretpostavljam da će interesovanje biti veće na narednom konkursu jer se građani već sada interesuju za novi konkurs– rekao je predsednik vlasotinačke opštine.

U 2022.godini opština Vlasotince izdvojila je ukupno 15 miliona dinara za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova, a resorno ministarstsvopet miliona, što čini ukupno 20 miliona uloženih u poboljšanje energetske efikasnosti objekata na teritoriji opštine Vlasotince

Check Also

Veliki dobitak Tyrant King Megaways – EVO kako vas MAGIČNO PUTOVANJE u daleku prošlost može dovesti do DOBITKA O KOJEM STE ODUVEK MAŠTALI!

Neobičan susret sa dinosaurusima doneo Vrščaninu blizu MILION DINARA! Internet i razvoj tehnologije su nam …

Оставите одговор