Početna / DOGAĐAJI / Vlasotinački atletičari hrabro ušli u borbu sa starijim takmičarima u finalu kupa centralne Srbije
hotel bell

Vlasotinački atletičari hrabro ušli u borbu sa starijim takmičarima u finalu kupa centralne Srbije

Ovog vikenda članovi Atletskog kluba „Vlasotince“ učestvovali su na pojedinačnom prvenstvu centralne Srbije i finalu kupa centralne Srbije, koji su održani u Kruševcu.

Ovom prilikom Marija Stanojević je osvojila treće mesto u bacanju kladiva sa bačenih 16,47 metara. Kristina Dimitrijević zauzela je četvro mesto u bacanju diska sa dužinom 16,64 metara, isto mesto izborila je i ubacanju kugle sa 7,03 m. Anastasija Mladenović je bila šesta u hodanju na 2.000 m sa vremenom 13:31, dok je Nikola Mladenović diskvalifikovan u trci na sto metara.

Na ovim takmičenjima vlasotinački atletičari koji pripadaju grupi starijih pionira hrabro su ušli u borbu sa starijim takmičarima, odnosno mlađim juniorima.

„Marija Stanojević, koja uporedo trenira atletiku i košarku je na svom prvom atletskom takmičenju osvojila bronzanu medalju. U takmičenjima koja slede od nje očekujemo bacanje kladiva preko 25 metara. Kristina Dimitrijević je u dva dana osvojila dva četvrta mesta, ali u bacanju diska zbog pada koncentracije je ostala bez medalje. Anastasija Mladenović je u trku na 2.000 metara ušla sa takmičarkama koje nekoliko godina treniraju hodanje tako da je za nju ovo takmičenje samo podstrek za dalji rad i napredovanje. Nažalost, naš najperspektivniji takmičar Nikola Mladenović je startovao ranije i diskvalifikovan je iz trke na 100 metara, iako bi po rezulatima izborio bar treće mesto. Njegovom nervoznom startu je svakako doprinela presija zbog upisa na Vojnu gimnaziju“, objašnjava okolnosti nastupa svojih atletičara sa starijim takmičarima trener Predrag Filipović.

Devojke su u ukupnom plasmanu osvojile deseto mesto među devetnaest ekipa. Za dve nedelje vlasotinačke atletičare u Kruševcu očekuje kup u kategoriji kojoj pripadaju, što će usloviti i bolje rezultate.

Pogledaj takodje

Leskovčanka preminula u Covid bolnici, na lečenju 92 osobe

U leskovačkoj Covid bolnici u prethodna 24 časa potvrđen je jedan smrtni ishod sa Korona …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *