Home / DRUŠTVO / Vlasotinačke škole obeležile školsku slavu – Svetog Savu
hotel bell

Vlasotinačke škole obeležile školsku slavu – Svetog Savu

Sveti Sava, školska slava danas je tradicionalno proslavljena u tri vlasotinačke škole, u OŠ “8. oktobar”,OŠ „Siniša Janić“ i u OŠ „Braća Milenković“.

U Osnovnoj školi “8. oktobar” poštovanje protitivepidemijskih mera učinilo je da se proslava organizuje nešto drugačije nego ranijih godina. Skupu su prisustvovali prosvetari i učenici nagrađeni na literarnom i likovnom konkursu koji su rapisani povodom školske slave. Rezanje slavskog kolača obavio je sveštenik Marko Nikolić.

Kolektiv Osnovne škole “Siniša Janić” danas je proslavio školsku slavu Svetog Savu, ali skromnije nego prethodnih godina zbog epidemiološke situacije. Učenici škole su za ovu priliku izveli prigodan recital posvećen Svetom Savi, prvom srpskom prosvetitelju i arhiepiskopu. Program je počeo izvođenjem Svetosavske himne.

Starešina vlasotinačke crkve o. Goran Dimitrijević je prerezao slavski kolač i učenicima i kolektivu čestitao slavu, prisećajući se pastirskog života Svetog Save. Učenicima i njihovim mentorima, koji su postigli značajne rezultate na opštinskim, međuopštinskim i republičkim takmičenjima uručeni su prigodni pokloni.

Osnovna škola “Braća Milenković” u Šišavi prigodnim programom obeležila je Svetog Savu, školsku slavu. Ove godine je zbog epidemiološke situacije izostala tradicionalna đačka priredba, ali je organizovan prigodan program posvećen liku i delu Svetog Save. Direktor škole Vladislav Gorunović je uručio nagrade najboljima na likovnom konkursu, koji škola tradicionalno sprovodi povodom školske slave. U jutarnjim satima slavski kolač prerezao je sveštenik Milan Todorović, u Hramu uspenja presvete Bogorodice u Konopnici, u prisustvu direktora i članova kolektiva ove škole.

Check Also

Iz gradskog budžeta isplaćen novac JKP „Komunalac“ za održavanje čistoće i zelenila

Danas je iz budžeta grada Leskovca isplaćena suma u iznosu od 14.057.116,60 dinara na ime …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.