hotel bell

Velika potražnja za paprikom iz Lokošnice – Tradicionalnom načinu sušenja porodica Kocić priključila i moderne sušare

Poljoprivredno gazdinstvo porodice Kocić iz Donje Lokošnice, nadaleko je poznato ne samo po proizvodnji paprike, već i paradajza, krastavaca, krompira, kupusa, a svoje proizvode distribuiraju za izvoz ili dalju preradu.

Jedna od novina koju ova porodica prvu godinu praktikuje jesu i moderne sušare za papriku koje u mnogome olakšavaju posao.

Njihovo dvorište u ovo vreme uvek je puno nanizanih parika po zidovima pomoćnih objekata, koje nižu vredne ruke domaćica, za sušenje, te i ovaj put to nije izostalo.

Ovo gazdinstvo danas je posetio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

„ Uspeli ste da na pametan način organizujete proizvodnju i plasman i drago mi je što ste korisnici naših gradskih, ali i republičkih subvencija – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

U ime gazdinstva obratio se Boban Kocić i kazao da se poljoprivredom bave četiri generacije Kocića.

“Papriku gajimo na površini od 1 hektara i 16 ari. Ove godine imamo više potražnju nego li što je rodila. Uglavnom kod nas dolaze kupci, potražnja je velika a takođe je plasiramo i u Delhaze lancima – kazao je Kocić.

Predsednik MZ Donja Lokošnica Milan Stojanović kazao je ovom prilikom da se manifestacija “dani paprike” upravo priređuje u čast paprike Kozji rog koja se jedino uspeva u Lokošnici, a ima je na 100 hektara.

Check Also

Privode se kraju radovi na putu Leskovac – Vučje

Na deonici puta Leskovac – Vučje kod sela Strojkovce ugrađen je drugi sloj asfalta pa …

Оставите одговор