Home / DRUŠTVO / Ulica Rade Žunića na ulazu u Leskovac sa novom led rasvetom, uskoro početak radova na putu prema Vučju
hotel bell

Ulica Rade Žunića na ulazu u Leskovac sa novom led rasvetom, uskoro početak radova na putu prema Vučju

Jedan od problema sa kojim su se susretali stanovnici ovog dela grada, ali i svi oni koji koriste ulaz u Leskovac iz pravca rešen je postavljanjem moderne led rasvete.

Bezbednost saobraćaja, a pre svih biciklista i pešaka sada je podignuta na viši nivo u okviru radova na rekonstrukciji ulice Rade Žunić.

– Sredstva za ove radove u iznosu od 11,78 miliona dinara obezbeđena su iz budđeta grada Leskovca. Ova značajna investicija koja je prema rečima meštana veliki boljitak u odnosu na prethodno stanje, nije prvo ulaganje u ovo naselje i ulicu Rade Žunić. Podsetiću vas da smo prošle godien uradili kompletnu rekonstrukciju vodovodne mreže, a u zavisnosti od Puteva Srbije očekuju nas radovi na trotoaru i rekonstrucija kolovoza i cele ulice. S obzirom da se radi o državnom putu u tačnom terminu ne možemo da pričamo jer je to investicija Ministarstva i Puteva Srbije, ali ćemo u mandatu ove lokalne samouprave završiti i ovu ulicu – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović i najavio nove investicije – Vrlo brzo će krenuti radovi na rekonstrukciji prvog dela puta prema Vučju u delu gde je kocka, a zatim i druge puteve. Bezbednost učesnika u saobraćaju u ovoj ulici je podignuta na viši nivo, a led rasveta donosi uštede i ekološki prihvatljiviju rasvetu. Ovakva vrsta radova je značajna jer direktno utiče na kvalitet života naših sugrađana.

O tehničkim detaljima govorio je direktor Javnog preduzeća Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić.

– U ulici Rade Žunića postavili smo 63 nova stuba i ugradili 63 nove svetiljke. Postavili oko 1.600 metara kabla, a napajanje je sada iz dve trafo stanice. Radovi su odrađeni na osnovu odobrenja Ministarstva, jer je reč o državnom putu – istakao je Novica Nikolić.

Stanovni ove ulice i vlasnik dva doma stare Bratoljub Cvetković koji je istakao da je ovo velika stvara za ljude koji žive u ovom delu grada i za sve koji prolaze ovom ulicom jer su saobračajne nesreće bile česte, a kretanje ulicom je sada mnogo sigurnije i bezbednije.

Check Also

U Leskovcu obeležen Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima

U Omladinskom klubu grada Leskovca u organizaciji Lokalnog koordinacionog tima za zaštitu žrtava trgovine ljudima Leskovac, obeležen …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *