Početna / DRUŠTVO / U Vranju umrlo petoro pacijenata sa Korona virusom – U bolnicama na jugu sve više zaraženih
hotel bell

U Vranju umrlo petoro pacijenata sa Korona virusom – U bolnicama na jugu sve više zaraženih

Najteži dan od početka epidemije u Vranju gde je preminulo petoro pacijenata inficiranih Korona virusom.

Od ukupnog 11 preminulih u prethodna 24 časa u Srbiji čak petoro je izgubilo bitku sa Korona virusom u Covid bolnicama u Vranju.

U svim Covid centrima na jugu Srbije se povećava broj hospitalizovanih.

U Covid objektima Kliničkog Centra Niš, hospitalizovana su ukupno 112 pacijenta. Kod 71 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 6 su priključena na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju. Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

LESKOVAC

U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovano 7 pacijenata. Kod 4 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19. U Covid bolnici u Leskovcu registrovan je prijem 4 pacijenta, a jedan je upućen na dalje lečenje u Klinički centar u Nišu. Na kiseoniku je u Leskovcu trenutno 5 pacijenata.

VRANJE

U 3 Covid bolnice u ZC Vranje, ukupno je hospitalizovan 61 pacijent. Kod 50 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19. Nažalost, uprkos svim naporima lekara ZC Vranje, 5 pacijenata, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminulo.

Pogledaj takodje

Cvetanović: Bogatstvo jednog grada su ljudi

Dobitnici Sretenjskih medalja, novinar Bratislav Ilić i medicinska sestra Nataša Jovčić Zorić, priznanja posvetili kolegama …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *